Ploiești, 08-13 iulie, 2024

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) și World Archery Europe (WAE) organizează între 8 şi 13 iulie la Ploiești, în Complexul Hipodrom, evenimentul ce poartă denumirea European Youth Championships 2024 și este inclus în calendarul competițional internațional oficial al WAE. Concursul este rezervat diviziilor de arc olimpic și arc compound, având probe individuale atât la masculin cât și la feminin, probe pe echipe, precum și echipe mixte.

La competiția de la Ploiești s-au înscris în concurs 365 de sportivi dintr-un total de aproximativ 500 de participanți la eveniment.

La feminin, cele mai importante națiuni participante sunt Turcia, Spania, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, iar la masculin, Polonia, Germania, Italia și Slovenia.

Din delegația României care participă la acest turneu fac parte componenții echipei masculine a României U21 de arc compound, Rareș Daniel ALEXANDRESCU şi Florin Mirel JUDEA vicecampioni europeni indoor acum doi ani.

Competiția va începe luni, 8 iulie, la ora 0830, cu sesiunea oficială de antrenament și va continua pe parcursul zilei, urmând ca din a doua zi să înceapă calificările pentru faza eliminatorie.

Pentru o organizare cât mai bună a acestei competiții, reprezentanții media care doresc să asiste la acest eveniment sportiv sunt rugați să trimită solicitare de acreditare la adresa de e-mail eychamp2024@frta.ro până luni, 8 iulie, ora 0830. În cerere se va preciza numele, prenumele, publicația reprezentată și calitatea (reporter/fotoreporter).