„World Archery are plăcerea să vă informeze că în urma calificării din cadrul Turneului Final 2024, Comitetul Național Olimpic din România a primit locul cotă pentru competiția de tir cu arcul la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Paris. Solicităm prin prezenta Comitetului Olimpic Național să confirme acceptarea locului (locurilor) înainte de 30 iunie 2024 (…)”.

Așa sună conținutul primului paragraf al scrisorii oficiale primite pe mail în noaptea de 24 iunie ac. la ora 02:00 din partea reprezentantului World Archery (WA). Un text al unei comunicări formale în care sunt stipulate în continuare criteriile de acceptare a participării României în competiția de tir cu arcul de la Paris, dar care emană multă bucurie şi entuziasm pentru respectarea standardului impus, „un standard minim de calificare înregistrat de WA”, pe care cei de la FRTA îl prelucrează deja după această confirmare.

În realitate, în delegația României se știa despre acest deznodământ fericit încă de săptămâna trecută, aceasta fiind întâmpinată cu mult entuziasm de președintele federației chiar de la întoarcerea pe aeroportul din Cluj, destinația sosirii de luni, 24.06.2024.

A fost un efort conjugat, realizat în comun de către toți cei implicați, pe care îi menționăm generic: Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, un efort răsplătit prin meritele Mădălinei AMĂISTROAIE, a antrenorului Viorel HĂBIAN, a întregului său staff (antrenor secund, armurier, medic, psiholog), coordonat de către o echipă mică, dar inimoasă, formată din membrii administrației FRTA.

Mădălina şi echipa din spatele ei au reușit o calificare excepțională, deoarece această participare succesivă la Jocurile Olimpice reconfirmă pentru a doua oară valoarea sa individuală şi nivelul de performanță la care tirul cu arcul românesc a ajuns.

Așa cum susțineam anterior, acest efort este conjugat şi reprezintă o reușită împreună cu partenerii instituționali şi comerciali, cărora FRTA le mulțumește pentru aportul adus.

Demersurile de înscriere în competiția olimpică, ca urmare a obținerii calificării, au început imediat după primirea emailului oficial de noaptea trecută, astfel încât toate detaliile suplimentare să fie acoperite în conformitate.

Pentru că începe o nouă etapă în evoluția sa la olimpiadă, privitoare la pregătirea concursului din proba olimpică de tir cu arcul, FRTA şi toată suflarea susținătorilor din fenomen transmite felicitări pentru această reușită şi speră ca această energie să creeze emulația necesară pentru Mădălina! Hai România, drept la țintă!