sursa foto: archeryeurope

România este prezentă în această săptămână în Croația pentru a participa la Campionatul European Indoor de la Varazdin cu un lot de 9 sportivi angrenați în trei divizii: arc olimpic – individual și echipe, arc compound – individual și echipe și barebow – individual şi echipe.

Conform programului competiției, primii sportivi români s-au calificat reprezentanții diviziei compound U21, astfel că, după 60 de săgeți trase în sesiune, Rareş ALEXANDRESCU a ocupat poziția 12 (578p.), Mirel JUDEA – loc 14 (576p.) şi Sergiu Andrei PALLAG, locul 18 (555p.). Ca urmare a punctelor adunate de cei trei concurenți, echipa masculină de arc compound U21 s-a calificat în faza următoare de pe poziția a patra.

Apoi, au intrat în concurs, în calificări, sportivele noastre înscrise în divizia barebow senioare, unde au reușit rezultate individuale, după cum urmează: Loredana MOGOŞ – locul 8 (506p.), Cristina BACIN – locul 11 (485p.) şi Elena TOPLICEANU – locul 12 (480p.). În urma acestor rezultate preliminare, echipa feminină de barebow seniori s-a calificat pe poziția a două în următoarea fază.

Reprezentanții României la arc olimpic U21 au tras în sesiunea de calificări de după-amiază, reușind rezultatele individuale: locul 10 – Tamaș MOREH (572p.), locul 15 – Nectarios CONDURACHE (568p.), locul 19 – Marco TĂNĂSESCU (559p.) Punctele cumulate, realizate la nivel de echipă, au clasat România pe locul 3 în ierarhia intermediară a diviziei.

Următoarea zi a europenelor de sală debutează pentru reprezentanții noștri cu probele eliminatorii 16-imi la compound U21 şi barebow senioare. În partea a doua a zilei vor intra în competiția eliminatorie sportivii U21 la arc olimpic.

Vom reveni cu amănunte.

Mult succes, hai România! Drept la țintă!