Componenții lotului olimpic al României, Mario ȚÎMPU şi Mădălina AMĂISTROAIE, participă în perioada 18 – 23 iunie 2024 la Cupa Mondială de tir cu arcul, în cadrul celei de-a treia etape din circuit. Competiția ce se desfășoară în Antalya, Turcia, adună la start de fiecare dată peste 350 de sportivi (536 de participanți) din 60 de țări ale lumii care vor trage atât în divizia de arc olimpic cât și arc compound.

Cei doi reprezentanți ai României, coordonați de antrenorul Viorel HĂBIAN, şi-au încheiat practic evoluția în probele individuale şi la echipe mixte.

Mario ȚÎMPU a tras în calificări 642p. și s-a clasat pe poziția 92, cu un punctaj mai bun decât acum un an la Cupa Mondială (638p. – loc 94). Locul ocupat de sportivul nostru a fost insuficient pentru accederea în primii 64 pe tabloul eliminatoriu.

Mădălina AMĂISTROAIE a reușit în calificări un total de 635p. cu care s-a poziționat pe locul 62, într-o competiție mult mai dificilă decât anul trecut, când cele 633p. au poziționat-o pe 61, calificant.

În prima rundă eliminatorie, Mădălina s-a confruntat cu Lisa BARBELIN (FRA), ocupanta locului 3 în calificări cu 664p. Componenta puternicei echipe feminine a Franței, care a calificat în optimi şi echipa mixtă, a învins-o pe Amăistroaie cu 7 – 3 (28-27; 24-27;28-28;30-27; 26-25) în prima rundă eliminatorie, 1/32, mai greu decât indică scorul final.

Ca urmare a rezultatelor individuale înregistrate de reprezentanții noștri, echipa mixtă a României s-a clasat pe locul 34, acumulând 1277p., la -24p. față de ultima calificată (Turcia, 1301p.) în faza următoare, deoarece pe tabloul eliminatoriu au acces primele 24 de echipe. De altfel, rezultatele lui Mario şi ale Mădălinei din calificări au arătat un nivel competitiv foarte ridicat în această etapă de Cupă Mondială. Puteți urmări rezultatele complete pe platforma de management al rezultatelor Ianseo.

Vă reamintim că, Mădălina AMĂISTROAIE este eligibilă pentru calificarea la JO, urmând ca anunțul oficial să fie făcut săptămâna viitoare.

Mult succes sportivilor noștri! Drept la țintă!