PROMOVAREA TIRULUI CU ARCUL IN RANDUL COPIILOR SI TINERILOR
2010

Promovarea tirului cu arcul catre tineri este una dintre cele mai bune cai de a asigura dezvoltarea acestui sport in viitor. Cu cat mai multi tineri vor cunoaste aceasta minunata disciplina sportiva, cu atat mai mari sunt sansele ca numarul sportivilor sa creasca, acestia sa ajunga la nivele de performanta ridicate, datorita faptului ca incep sa practice sportul de la o varsta frageda, si nu in ultimul rand, cunoasterea tirului cu arcul de catre publicul larg sa fie mai raspandita.
Datorita acestor considerente, Federatia Romana de Tir cu Arcul sprijina prin mijloacele pe care le are la dispozitie, structurile sportive care se implica in promovarea catre tineri, in recrutarea si selectionarea de Copii si Juniori 3 si participarea la competitii din Calendarul FRTA.
In anul 2010, FRTA a primit un sprijin material din partea EMAU constand in:

  • 10 arcuri pentru incepatori (crose si lame)
  • 9 panouri din paie (4 mari si 5 mici)

Consiliul Director a decis ca panourile sa ramana la dispozitia Federatiei pentru a fi folosite la competitii, iar arcurile de incepatorisa fie date structurilor sportive care doresc sa se implice in promovarea tirului cu arcul catre tineri.
In baza cererilor primite din partea cluburilor, cele 10 arcuri au fost alocate astfel:

  • C.S. Atac, Rosiori de Vede    2 bc.
  • C.S. Attor, Medias    2 bc.
  • C.S. Hunter, Eforie    2 bc.
  • C.S. Minerul Aninoasa    2 bc.
  • C.S.M. Iasi    2 bc.

In cadrul acestui program, principala obligatie a acestor cluburi este sa promoveze tirul cu arcul in randul tinerilor, sa recruteze sportivi si sa participe cu ei la competitii. In cazul in care, Consiliul Director va considera ca aceasta obligatie nu este indeplinita, va decide realocarea arcurilor catre alte structuri sportive.

Federatia Romana de Tir cu Arcul
Comisia de dezvoltare
12.12.2011