Campionatul European de Tineret la tir cu arcul, care va fi găzduit de România în perioada 8-13 iulie ac., sub egida World Archery Europe, este pregătit pentru a începe la începutul săptămânii viitoare la Ploiești, în incinta Complexului Hipodrom.

În aceste ultime trei zile se vor pune la punct ultimele detalii printr-un efort logistic şi administrativ demarat în urmă cu 8 luni de zile pentru ca această competiție să fie un real succes.

România va alinia în concurs atât sportivi titrați, aflați la sfârșitul junioratului, cât şi debutanți în ceea ce privește participarea la un asemenea nivel.

Așadar, lotul reprezentativ este un mix de 25 de sportivi, echilibrat ca pondere (12 sportivi pentru probele masculine şi 13 sportive). Sunt înscriși arcași la toate categoriile din programul competiției, aceștia fiind selecționați de colectivul de antrenori: Viorel HĂBIAN, Gigi PUŞCĂ, Zoltan MIKLOS, Oana TRUFIN, Andrei DĂNILĂ şi Cezar ALEXANDRESCU (antrenor federal).

Lotul României:

U21 arc olimpic – MASCULIN Rezultatul sezonului
Tamaș MOREH 641
Nectarios CONDURACHE 642
Gabriel HUȚANU 592
U21 arc olimpic – FEMININ Rezultatul sezonului
Andreea SAVASTIȚA 600
Anda HALUS
Magdalena SOFRONIE 482
Amalia FECIORU
U18 arc olimpic – MASCULIN Rezultatul sezonului
Marco TĂNĂSESCU 643
Patrick HRIȚCAN 579
Valentin ISOPESCU 580
U18 arc olimpic – FEMININ Rezultatul sezonului
Ștefania SIGMIREAN 602
Daria GRAUR 611
Alexia DREGHICI 590
U21 arc compound – MASCULIN Rezultatul sezonului
Mirel JUDEA 683
Rareș ALEXANDRESCU 695
Codrin SALCĂ 655
U21 arc compound – FEMININ Rezultatul sezonului
Bernadette Haragoş 641
Ada LUCAN 610
Ioana PUŞCĂ 620
U18 arc compound – MASCULIN Rezultatul sezonului
Andrei BĂLTEANU 650
Sergiu PALLAG 631
Valentin DANIFELD 601
U18 arc compound – FEMININ Rezultatul sezonului
Stana ERDELY 636
Mara MIHOCIU 619
Alexandra OANEA 622

Antrenorul federal, Cezar ALEXANDRESCU, a declarat pentru frta.ro: „Suntem optimiști în ceea ce privește obținerea unor rezultate europene meritorii, omogenizarea echipelor prin asimilarea trăgătorilor debutanți si finalizarea acestui eveniment cu succes”.

„Am convingerea că până la finalul acestui European se vor contura unele certitudini în ceea ce privește valoarea sportivă, calitatea staff-ului tehnic şi managerial al FRTA”, a mai adăugat coordonatorul loturilor naționale.

Să urăm mult succes reprezentanților noștri. Hai România! Drept la țintă!