Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) și-a desemnat performerii anului 2021 pe baza rezultatelor obținute la competițiile naționale din calendarul intern și ca urmare a participării la concursurile oficiale internaționale.

La categoria superlativele FRTA, SPORTIVUL ANULUI 2021 a fost desemnată Mădălina AMĂISTROAIE, tânăra performeră de 19 ani de la CSS Rădăuți cu dublă legitimare la CSM Suceava, care a participat la JO de la Tokyo, competiție la care s-a clasat pe un onorant loc 33 din 64 de concurenți la proba de arc olimpic, după ce a câștigat turneul de calificare de la Paris. Amăistroaie și-a completat palmaresul din 2021 cu două medalii de bronz obținute în circuitul Youth European Cup, la individual și pe echipe. Ocupanta locului 12 mondial, suceveana este fără îndoială cea mai valoroasă sportivă la ora actuală, fiind totodată o speranță pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024.

Pe următoarele două locuri, Beatrice MIKLOS (SCM Deva) – locul 2 și Elena TOPLICEANU (CSS Unirea Iași) – locul 3 au completat podiumul performerilor anului trecut.

Titlul ANTRENORUL ANULUI 2021 a fost obținut de Viorel HABIAN de la SCM Deva, acesta fiind acordat antrenorului principal al lotului național al României. Pe locul 2 s-a clasat Ioana COVALIU de la CSS Rădăuți/CSM Suceava, iar pe loc 3 Cezar ALEXANDRESCU (CSS Unirea Iași).

Decernarea acestor distincții va avea loc cu ocazia festivității de premiere a câștigătorilor Campionatului Național Indoor de la Aninoasa, ce se va desfășura în perioada 3 – 6 martie 2022.

Pentru mai multe informații, accesați Clasamentul Oficial 2021.