În perioada 13 – 17 iunie 2024, va avea loc în Antalya (Turcia) turneul de calificare din cadrul circuitului mondial World Archery. România va fi prezentă cu Mario ȚÎMPU şi Mădălina AMĂISTROAIE pe tabloul calificărilor în divizia de arc olimpic. Reprezentanții noștri sunt coordonați de antrenorul Viorel HĂBIAN şi vor concura alături de 309 sportivi din 84 de țări din lume.

Conform programului competiției, prima în competiție va intra Mădălina, începând de vineri de la ora 09.00 (ora locală), o dată cu faza calificărilor pentru eliminatorii, în sesiunea de dimineață. Mario va concura sâmbătă în calificări, de asemenea, în prima parte a zilei. Atât fazele eliminatorii individuale feminine cât şi masculine se vor desfășura duminică (feminin), respectiv luni (masculin).

Scopul prioritar privind participarea la această competiție este calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris.

Dacă Mario ȚÎMPU (locul 239 în ierarhia World Archey) speră ca depășirea propriilor provocări să fie printre prioritățile sale, Mădălina AMĂISTROAIE (locul 31 WA) are toate șansele să uimească comunitatea tirului cu arcul prin rezultatele sale extraordinare în evenimente majore.

Odată cu cele mai recente participări la evenimentele internaționale, Mădălina a arătat o formă încurajatoare cu doar o lună înainte de JO, trimițând un mesaj puternic cu privire la pregătirea sa pentru jocuri.

În tirul cu arcul, totul se reduce la cât de bine poți aborda presiunea mentală și să rămâi calm pentru a fi câștigător, iar Mădălina simte că e puternică, psihicul ei o face specială. Și ne așteptăm ca ea să se ridice la nivelul de formă de la începutul acestei luni, din Grand-Prix-ul de la Porec (Croația), şi să fie gata să câștige totul.

După acest turneu, reprezentanții noștri vor participa între 18 – 23 iunie ac. la cea de-a 3a etapă a Cupei Mondiale, Antalya 2024 Hyundai Archery World Cup Stage, de asemenea, o competiție de prim rang care oferă oportunitatea calificării la Paris ca urmare a adiției de puncte în clasamentul mondial (n.red.- locul în clasamentul mondial reprezintă al cincilea criteriu de calificare).

Mult succes România, drept la țintă!