sursa foto: worldarcheryeurope

Reprezentanții României s-au întors din Slovenia, de la Catez, unde au participat la Cupa Europeană de Tineret la tir cu arcul, eveniment desfășurat în perioada 1 – 6 mai 2023. Delegația, formată din 11 sportivi care au participat la două probe – arc olimpic și arc compound -, respectiv Mario ȚÎMPU, Tamaș MOREH, Marco TĂNĂSESCU, Patrick HRIȚCAN, Ștefania SIGMIREAN, Ioana PUȘCĂ și Beatrice MIKLOS (recurve), Mirel JUDEA, Rareș ALEXANDRESCU, Gabriel SANDU și Ada LUNCAN (compound), a fost coordonată de antrenorii Gigi PUȘCĂ și Cezar ALEXANDRESCU.

Cea mai bună performanță a României la acest eveniment a fost reușită de Florin Mirel JUDEA în proba individuală masculină U21 de arc compound, care a obținut locul 3 și medalia de bronz, învingând în finala mică pe slovenul Tim JEVSNIK, reprezentantul țării gazdă.

Echipa masculină U18 de arc olimpic a reușit o bună performanță, clasându-se în finalul probei pe locul 4, fiind învinsă în finala mică de puternica echipă a Germaniei. Lotul olimpic U18 a fost format din Tamaș MOREH, Marco TĂNĂSESCU, Patrick HRIȚCAN.

Echipa masculină U21 de compound, formată din Mirel JUDEA, Rareș ALEXANDRESCU și Gabriel SANDU, a obținut un loc 3 pe podium, în spatele formațiilor Italiei și Sloveniei (câștigătoarea probei), iar echipa mixtă de arc compound, formată din Ada LUNCAN și Rareș ALEXANDRESCU, a reușit să se claseze pe locul 4 al ierarhiei.

De asemenea, echipa mixtă U21 de arc olimpic, formată din Mario ȚÎMPU și Beatrice MIKLOS, a obținut un loc 5, ieșind înainte de semifinale. România a fost învinsă în sferturile de finală (scor 5-3) de reprezentativa Germaniei, formația campioană a probei.

Rezultatele complete:

RECURVE U18:

Ioana PUȘCĂ, individual feminin, locul 9

Ștefania SIGMIREAN, individual feminin, locul 17

Marco TĂNĂSESCU, individual masculin, locul 9

Patrick HRIȚCAN, individual masculin, locul 17

Tamaș MOREH, individual masculin, locul 17

Tamaș MOREH, Marco TĂNĂSESCU și Patrick HRIȚCAN, echipa masculină, locul 4

Ștefania SIGMIREAN și Tamaș MOREH, echipe mixte, locul 9

RECURVE U21:

Beatrice MIKLOS, individual feminin, locul 9

Mario ȚÎMPU, individual masculin, locul 17

Beatrice MIKLOS și Mario ȚÎMPU, echipe mixte, locul 5

COMPOUND U21:

Ada LUNCAN, individual feminin, locul 9

Mirel JUDEA, individual masculin, locul 3

Rareș ALEXANDRESCU, individual masculin, locul 9

Gabriel SANDU, individual masculin, locul 17

Mirel JUDEA, Rareș ALEXANDRESCU și Gabriel SANDU, echipa masculină, locul 3

Ada LUNCAN și Rareș ALEXANDRESCU, echipe mixte, locul 4

Felicitări tuturor, drept la țintă!