Forul World Archery (WA) a anunțat că localitatea canadiană Lac La Biche va găzdui Campionatul Mondial de Field în perioada 16-22 septembrie 2024. Aflat la 220km nord-est de Edmonton, Alberta, orașul Lac La Biche are o istorie bogată în găzduirea turneelor de tir cu arcul, găzduind Campionatele Mondiale de Tir cu Arcul 3D în 2019.

Ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Field va prezenta 3 divizii (arc olimpic, arc compound și barebow) pentru 2 categorii de vârstă, tineret U21 şi seniori.

Potrivit paginii oficiale, René SCHAUB, președintele Comitetului de Organizare din partea Federației Canadiene de Tir cu Arcul, s-a declarat încântat să aducă competiția în Canada: “A fost visul meu de-o viață să întâmpin lumea nu o dată, ci pentru a doua oară, în mica noastră comunitate. Archery Canada, ca organizație, așteaptă cu nerăbdare să primească pe cei aproximativ 250 de sportivi din peste 30 țări. Este o oportunitate pentru sport la toate nivelurile, deoarece tirul cu arcul este o disciplină cu potențial ridicat de creștere în Canada”.

Canada a avut un mare succes la recentul Campionat Mondial de tir cu arcul din 2022, desfășurat în Yankton, Dakota de Sud, unde Dustin WATSON a fost încoronat campion mondial cu medalia de aur la categoria U21, arc compound masculin.

Delegația României este formată din 8 sportivi şi 2 antrenori coordonatori: Andreea ALBU, Rareș ALEXANDRESCU (arc compound U21), Mădălina AMĂISTROAIE (locul 28 mondial, arc olimpic), Cristina BACIN (barebow), Elena TOPLICEANU (arc compound), Ciprian BAICAN, Mirabela BODOG (barebow U21), Nectarios CONDURACHE (arc olimpic U21).

Amăistroaie & Co., coordonați de Cezar ALEXANDRESCU şi Viorel HĂBIAN, vor avea de apărat 8 medalii la această ediție, 5 titluri de campion, 2 de medalii de argint şi un bronz, obținute acum doi ani, la CM Yankton.

Se anunță o participare extrem de valoroasă, cu britanica Ella Gibson, nr. 1 mondial la arc compound, sau Jyothi Surekha VENNAM din India, loc 4 mondial. De asemenea, Mădălina va avea de înfruntat pe Chiara REBAGLIATI (ITA, locul 11 mondial arc olimpic) într-o ipotetică întâlnire în fazele superioare, reeditare a meciului de la JO Paris 2024.

Să le urăm mult succes arcaşilor noştri! Drept la țintă!