Reprezentanții României vor participa în perioada 03 – 08.05.2022 la două competiții internaționale oficiale majore, care se vor desfășura în paralel în două țări europene diferite.

Așadar, o parte a delegației României va fi prezentă la Grand Prix-ul European de la Plovdiv (Bulgaria) pentru a participa la probele de arc olimpic și arc compound, atât la masculin cât și la feminin. Vor concura, Mario ȚÎMPU (arc olimpic), Ovidiu ACHILIE, Gerard DUMITRAȘCU și Teodor VLAD (arc compound), iar la feminin: Anda HALUS (arc olimpic) și Andreea ALBU (arc compound). Coordonatorul echipei noastre este Viorel HABIAN.

De cealaltă parte, România va participa la CUPA VERONICA ce se va desfășura la Kamnik, în Slovenia. Din componența echipei noastre fac parte: Tamaș MOREH, Marco TĂNĂSESCU și Denis HABIAN, Elena FECIORU, Ioana Denisa PUȘCĂ și Andreea Teodora SAVASTIȚA (arc olimpic cadeți). Rareș Daniel ALEXANDRESCU și Ana TRĂISTARIU vor concura pentru proba de arc compound, juniori, în vreme ce Florin Mirel JUDEA și Bernadett HARAGOȘ, pentru proba de cadeți al aceleiași divizii. Colectivul tehnic este format din Gigi PUȘCĂ, Cezar ALEXANDRESCU și Andrei DĂNILĂ.

Cele două competiții sunt importante pentru faptul că acestea oferă posibilitatea sportivilor participanți să puncteze în clasamentul mondial (n.red.- World Archery Rankings).

World Ranking Event (WRE) este un coeficient al competițiilor sportive internaționale oficiale pentru clasificarea sportivilor în ierarhia World Arechery (WA), iar atingerea unui anumit nivel în clasament permite, spre exemplu, participarea la etapele de Cupă Mondială, ca urmare a cumulului de puncte adunate.

Clasamentul mondial de tir cu arcul este un sistem de clasare dezvoltat de WA pentru competițiile internaționale de profil. Este calculat folosind un sistem de puncte și publicat în urma turneelor ​​ mondiale importante. Sistemul de clasare a fost dezvoltat pentru prima dată în 2001, iar metoda de calcul actualizată în 2010.