sursa foto: worldarchery.sport

România va fi prezentă la prima etapă de Cupă Mondială din acest an, care se va disputa între 18 – 24 aprilie 2022 în Antalya, Turcia. La acest eveniment outdoor care debutează la nivel de seniori, delegația reprezentativă pentru proba de arc olimpic este formată din sportivii Mario ȚÎMPU, Mădălina AMĂISTROAIE și Beatrice MIKLOS. Aceștia vor fi coordonați de Ioana COVALIU (antrenor) și Viorel HABIAN (Team Manager).

În această etapă, sportivii noștri vor concura pentru medalii la individual masculin, individual feminin și echipă mixtă, numai dacă punctele cumulate la individual permit calificarea în faza următoare.

Cupa Mondială de tir cu arcul a avut loc pentru prima dată în anul 2006, fiind circuitul internațional competițional anual de elită pentru sportivii care își reprezintă echipele naționale.

Formatul competiției constă din patru etape intermediare și una finală, în care sunt invitați să concureze doar cei mai buni arcași ai sezonului precedent. Ei se califică fie câștigând o etapă, fie acumulând suficiente puncte de clasare pentru Finala Cupei Mondiale de tir cu arcul, care este un eveniment pur individual.

Premiile totale ale Cupei Mondiale din acest an sunt cele mai mari din istoria competiției, atingând un record de 323.000 franci elvețieni (aproximativ 320.000 euro) în 2022.

Mult succes delegației noastre!