În perioada 03 – 06.03.2022 a avut loc, în localitatea Aninoasa, Campionatul Național INDOOR pentru juniori U21 și seniori la probele arc olimpic, compound și barebow.

Fazele finale pe echipe (masculin, feminin și mixte) s-au desfășurat sâmbătă la toate categoriile de vârstă, astfel că, SCM Deva și-a adjudecat 6 titluri de campioană din cele 14 categorii înregistrate în programul concursului.

La arc olimpic au triumfat, la echipe, sportivii clubului din Deva, în frunte cu componenții lotului României, Mario ȚÎMPU, Denis HABIAN, Betrice MIKLOS și Ioana PUȘCĂ, iar la compound clubul CSS U Iași, având în componență pe Andreea ALBU și Rareș ALEXANDRESCU, a împărțit titlurile cu CSA Steaua București și Redpoint Oradea. La divizia barebow, competiția s-a dovedit a fi echilibrată, echipele cluburilor ACS Marosszeki Ijaszok, CS Redpoint Oradea și CS Șoimii de Mureș împărțind, de asemenea, fiecare titlul național la diferite categorii de vârstă.

Finalele individuale ale campionatului național de sală s-au disputat duminică, cu echipierii lotului național ieșind la rampă pe rând pentru titlul național, după participarea la europenele din Slovenia.

În proba olimpică, la feminin, junioare U21, medalia de aur a revenit lui Beatrice MIKLOS (SCM Deva), urmată de Ioana PUȘCĂ (SCM Deva) și Amalia FECIORU (CSS Rădăuți). La senioare, Mădălina AMĂISTROAIE (CSM Suceava) și-a adjudecat titlul național în fața Luminiței BOROȘ (SCM Deva) și a Andreei URITESCU (SCM Deva).

La masculin, arcul olimpic și-a desemnat campionul la juniori U21, pe Denis HABIAN (SCM Deva), care i-a învins pe Cosmin SBIERA (CSS Rădăuți) și pe Tamaș MOREH (CSM Târgu Mureș). La seniori, tânărul Mario ȚÎMPU (SCM Deva) a câștigat medalia de aur în fața experimentaților Andrei DĂNILĂ (CSM Suceava), Eugen PĂTRU (CSA Steaua) și Ghenadie IEPURI (SCM Deva).

Finalele probei individuale de arc compound au stabilit ierarhia la U21, feminin și masculin, Bernadett HARAGOS (Redpoint Oradea) și Flavius DĂRĂȘTEANU (CSA Steaua) fiind campionii naționali ai acestei ediții, la juniori. Stelistul a reușit să îi învingă pe vicecampionii europeni Mirel JUDEA (SCM Deva) și Teodor VLAD (CSM Bacău). La seniori, CSA Steaua București a dominat ambele probe, masculin și feminin, prin Ovidiu ACHILIE și Georgeta BUTOI. La categoria master, titlul i-a revenit lui Augustin PEGULESCU de la CSA Steaua.

Arcul barebow a înregistrat o mare absență, campioana europeană en-titre Elena TOPLICEANU declarând forfait în ultimul moment. Astfel, la senioare s-a impus Edith MOREH (ACS Marosszeki Ijaszok) în fața Alinei Ranca (SCM Deva) și a Cristinei GHIZDAVEȚ (CS Gloriosa București). La masculin, finala mare a dat câștig de cauză lui Cristian DĂRĂȘTEANU (CS Citadel Artemis) care l-a învins pe Cătălin TURBATU (CS Șoimii de Mureș). Bronzul a revenit lui Ionuț GHIZDAVEȚ (CS Gloriosa București) după ce acesta l-a învins pe Răzvan RUSOV (CSM Iași).

Accesați pentru a vedea REZULTATELE FINALE.

Felicitări campionilor, onoare tuturor participanților!