1. INTEGRITATEA MORALA

 

  1. Membrii Federatiei Romane de Tir cu Arcul sau reprezentantii acestora, direct sau indirect, nu pot accepta , solicita sau propune nici o remunerare, comision, avantaj material sau favoare in relatia cu organizatorii competitiilor oficiale sau in relatia cu partenerii.

 

Arbitrii si oficiali precum si membrii FRTA, pot acorda si accepta in semn de prietenie si consideratie, cadouri simbolice conform valori aprobate de Comitetul Director al FRTA si a normativelor financiare in vigoare.

 

  1. Membrii Federatiei Romane de Tir cu Arcul, oficiali , arbitri, sau alti participanti la activtatile interne, nu trebuie sa exercite nici o presiune pentru influentarea, votului, sau pentru luarea unei decizii ale FRTA, si trebuie permanent sa evite orice ingerinta, care sa influenteze activtatea arbitrilor in luarea deciziilor.

 

  1. Membrii Federatiei Romane de Tir cu Arcul ,sau reprezentantii oficiali aflati in misiune, atit pe plan intern cit si international, trebuie sa aiba un comportament corect, sa observe si sa declare orice conflict de interese intre organizatori si organizatia de care apartin, sa informeze imediat presedintele FRTA sau al respectivelor organizatii dupa caz.

 

  1. Reprezentantii Federatiei Romane de Tir cu Arcul, membrii delegatiilor oficiale in misiune, trebuie sa procedeze cu tact si cu atentie sporita, sa se abtina a face declaratii necontrolate, sa fie demni si cu spirit de fair-play, si sa nu ia decizii care pot atrage sanctiuni sau pot aduce atingere reputatiei federatiei.

 

  1. Membrii autoritatiilor Federatiei Romane de Tir cu Arcul nu trebuie sa intretina realtii oficializate cu persoane sau institutii a caror activtate este incompatibila cu principiile si regulile de activtate ale federatiei sau contravine prezentului Cod si Statutului FRTA.

 

  1. FOLOSIREA RESURSELOR FINANCIARE

 

  1. Toate resursele financiare ale Federatiei Romane de Tir cu Arcul , nu pot fi utilizate decit in conformitate cu normele financiare aprobate de catre autoritatiile competente.Toate incasarile si cheltuielile efectuate de catre oficiali FRTA si colaboratori lor trebuie sa figureze in evidentele contabile conform legilor financiare si in mod total transparent.

 

  1. Veniturile provenite din contributi , primite din sponsorizari pentru sustinerea activitatii tirului cu arcul, trebuie sa fie folosite /uzitate cu respectarea regulilor FRTA si prezentului Cod Etic. Sponsorii sau partenerii, nu trebuie sa intervina in organizarea si desfasurarea activitatiilor oficiale , acestea sunt numai de competenta si responsabilitatea exclusiva a FRTA. 
  1. Organizarea activitatiilor oficiale ale FRTA precum si a tuturor membrilor trebuie sa respecte cu strictete prevederile statutare , regulamentele FRTA, normele elaborate de Agentia Nationala pentru Sport si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, si sa evite in totalitate amestecul unor organizatii neautorizate (neavizate) si neagreate de FRTA.

 

<< Inapoi la REGULAMENTE<<