Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) va deschide sezonul competițional outdoor la București, în weekendul 08 – 10 aprilie ac., cu prima competiție oficială a anului – Cupa Primăverii.

Competiția este rezervată pentru toate categoriile de arc olimpic, compound și barebow și se va desfășura pe Stadionul Olimpia din Capitală.

Conform înscrierilor la această competiție, vor participa sportivi din peste 15 cluburi din țară. Printre participante, SCM Deva, Steaua București și CSM Bacău și-au anunțat o prezență consistentă.

Cel mai important aspect al acestei competiții este criteriul de selecție la lotul național pentru divizia arc olimpic de categorie U18 privind participarea la concursul internațional cu clasificare World Archery Ranking „CUPA VERONICA”, care va avea loc în perioada 06 – 08.05.2022 la Kamnik, Slovenia. Așadar, colectivul tehnic al lotului va avea posibilitatea de a-i vedea la lucru pentru a-i selecționa pe cei care pot câștiga puncte în ierarhia WA, deoarece concursul din Slovenia punctează în clasamentul internațional.

Potrivit FRTA, decizia asupra celor care vor fi selecționați aparține exclusiv antrenorului principal al lotului național, divizia arc olimpic.

Puteți afla mai multe detalii despre programul competiției accesând frta.ro