sursa foto: worldarchery.sport

Mădălina AMĂISTROAIE (loc 17, world ranking), Beatrice MIKLOS (loc 111) și Mario ȚÎMPU (loc 178) concurează în proba de arc olimpic în cadrul primei etape a Cupei Mondiale, care se desfășoară în aceste zile în Antalya (Turcia). La eveniment participă 340 de sportivi din 47 de țări ale lumii.

După antrenamentele oficiale de ieri, astăzi a avut loc în a doua parte a zilei runda de calificări, atât pentru proba masculină cât și pentru cea feminină.

La individual masculin, Țîmpu a reușit să ocupe poziția 56 din 110 participanți, cu 649 puncte acumulate dintre care 21 „decari”, un loc ce permitea accederea în 64imi după setul de 72 de săgeți trase. În următoarea fază, românul l-a eliminat pe britanicul Patrick HUSTON cu scorul final 6-2, acesta fiind venit din calificări cu a73a șansă la câștigarea etapei de Cupă Mondială. Victoria lui Mario în fața lui Huston este cu atât mai importantă, deoarece acesta din urmă este considerat un arcaș de top din reprezentativa Marii Britanii, echipă ce a participat JO Tokyo. Pentru a se califica în primii 32, Mario ȚÎMPU va înfrunta pe turcul Mete GAZOZ, nimeni altul decât campionul olimpic în exercițiu care va debuta în competiție pe teren propriu, fiind direct calificat în faza eliminatorie.

În proba individuală feminină, Mădălina AMĂISTROAIE s-a calificat cu 635 de puncte acumulate (13 decari) pe poziția 28, de unde o va întâlni pe sportiva elenă Martha Anatoli GKORILA (locul 37 în calificări) pentru accederea în 16imi. Potrivit worldarchery.sport, Mădălina este menționată ca unul dintre cei cinci arcași de urmărit la prima etapă a Cupei Mondiale de tir cu arcul din 2022.

Tot în proba individuală feminină, Beatrice MIKLOS s-a clasat pe poziția 66, insuficientă pentru a concura în faza superioară. Bea a ratat de puțin calificarea (609p.), având nevoie de doar două puncte pentru a prinde locul 64, ultimul calificabil.

Ca urmare a rezultatelor individuale obținute în calificări, România va fi prezentă și pe tabloul eliminatoriu al probei de echipe mixte, unde duo-ul Amăistroaie – Țîmpu va concura în fața echipei din Bangladesh pentru accederea în optimile de finală, învingătoarea întâlnind ulterior Taiwanul Chinezesc, una dintre marile favorite ale competiției.

Vineri, reprezentanții noștri vor intra în concurs o dată cu sesiunea de dimineață, când este programată întâlnirea pentru optimi de finală la echipe mixte, iar după ora 14.00 (ora României), vor începe probele individuale o dată cu startul rundelor eliminatorii.

Mult succes, hai România!