sursa foto: worldarchery

Lotul olimpic al României va participa în perioada 13-18 iunie 2023 la cea de-a treia etapă a Hyundai Archery World Cup, competiție care se va desfășura în Columbia, la Medelin. Delegația este formată din Mario ȚÎMPU, care va fi prezent în concursul individual masculin, Mădălina AMĂISTROAIE și Beatrice MIKLOS la proba feminină individuală. Lotul este pregătit de Viorel HABIAN.

Totodată, România va putea alinia la start o echipă mixtă ce va putea fi formată din doi sportivi care adună cele mai bune punctaje la masculin și, respectiv feminin.

Această etapă de Cupă Mondială adună la start peste 300 de sportivi din 43 de țări ale lumii care vor trage atât în diviziile de arc olimpic cât și în cele de compound.

Conform programului competițional al organizatorului competiția va debuta marți, 13 iunie, cu sesiunea de calificări de la ora 14.30 (ora locală).

Șapte dintre cei opt câștigători ai primelor două etape de Cupă Mondială din acest an vor fi prezenți la Medelin, într-un event ce marchează 10 ani de la găzduirea primei etape de tir cu arcul Hyundai World Cup. Această participare la un asemenea eveniment de la care nu lipsesc sportivi precum Mete GAZOZ (TUR), Sara LOPEZ (COL) sau Brady ELLISON (SUA) reprezintă testul de formă sportivă pentru lotul olimpic, care va participa peste două săptămâni la Jocurile Europei (JE) de la Cracovia (POL).

Vă reamintim că, Mario ȚÎMPU și Mădălina AMĂISTROAIE sunt calificați la JE, unde se speră într-o performanță care poate duce România direct la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Mult succes sportivilor noștri!