Reprezentanta diviziei olimpice din tirul cu arcul – arcul recurve (n.red.-recurbat în traducere lb.engleză) – , una dintre prezențele constant participante la cele mai importante competiții din circuitul internațional, cu spirit de luptător tenace, vă prezentăm pe Beatrice MIKLOS, cea care surprinde întotdeauna prin evoluțiile sale.

A debutat în tirul cu arcul în anul 2014, având o precocitate ieșită din comun pentru această disciplină sportivă, iar prima performanță notabilă a obținut-o după numai cinci ani, câștigând un Grand Prix de seniori din postura de cadet.

Bea, alintul primit de la prieteni şi familie, a sfidat toate ierarhiile mondiale în anii 2021 – 2022 când a reușit să obțină titlurile de campioană europeană de field U21 la individual şi la echipe, respectiv campioană mondială de field U21, alături de echipa României de tir cu arcul. Parcă le-a transmis adversarelor prin evoluția sa demnă de imortalizat în imagini un mesaj plin de substanță: „Sunt aici şi sunt gata să vă înving pe fiecare în parte”.

Beatrice MIKLOS este o campioană înnăscută, fiind medaliată individual de 11 ori în competițiile naționale de arc olimpic; însă, ea știe foarte bine să fie un om de echipă, la bază stând şi medaliile de argint şi bronz obținute la Cupa Europeană, Campionatul European ori Campionatul Mondial în ultimii trei ani.

Provenită dintr-o zonă specifică pentru tirul cu arcul (n.red.- Aninoasa, județul Hunedoara), Bea a absolvit Liceul Industrial „Mihai Viteazu” din orașul Vulcan, iar în prezent urmează cursurile Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în paralel Facultatea de Educație Fizică şi Sport, dar şi Facultatea de Filosofie.

Bea MIKLOS este o fire muzicală în afara performanței sportive, iar „filosofia” ei este redată de ascensiunea din cadrul numeroaselor participări la cel mai înalt nivel, pe care le abordează în acord cu starea sa.

De când fetița care a legat o prietenie cu tirul cu arcul pare pregătită să-şi urmeze visul de a fi prezentă la Olimpiadă, Beatrice MIKLOS a devenit componentă a lotului olimpic al României şi e hotărâtă să-şi transforme visul în realitate. Mult succes şi hai România!

Beatrice MIKLOS 20 ani
PERFORMANȚE 2018

 

2019

locul 9 la CE Field juniori, individual

locul 5 la CE Field juniori, echipa fete

locul 9 la CM cadeți, echipă mixtă

locul 5 la CE Field juniori, individual
locul 1 la Grand Prix, seniori, individual

participant la Jocurile Europei

2021 locul 1 la CE Field, individual U21

locul 1 la CE Field, echipe U21

locul 3 la Cupa Europeană tineret, echipe

2022 locul 1 la CM Field, echipe U21

locul 3 la CM Field, echipe mixte U21

Locul 4 echipe la EYC

Locul 5 la echipe Campionatul European INDOOR

  2023 locul 2 la CE Field, echipe U21

locul 5 la CE Field juniori echipe mixte

CLASARE MONDIALĂ   109 (265 în 2023)
PERFORMANȚA CARIEREI   651 puncte