România va participa în perioada 14 – 19 februarie la Campionatul European Indoor de la Lasko (SLO) cu un lot de 13 sportivi angrenați în trei discipline: arc olimpic – individual și echipe, compound – individual și echipe și barebow – individual.

Cei mai mulți sportivi provin de SCM Deva (4), apoi trei de la CSS Unirea Iași, câte doi de la CSM Iași și CSS Rădăuți și câte unul de la SCM Târgu Mureș și CSM Bacău.

8 dintre cei 13 vor concura în probele masculine, fiind vorba despre Mario ȚÎMPU (arc olimpic – juniori), Tamas MOREH și Denis HABIAN (arc olimpic – cadeți), Vlad TEODOR (compound – juniori), Florin Mirel JUDEA și Rareș ALEXANDRESCU (compound – cadeți), Adrian VLASE (barebow – juniori) și Gheorghe HANGAN (barebow – seniori).

La feminin, România va participa cu Mădălina AMĂISTROAIE, Beatrice MIKLOS și Anda HALUS (arc olimpic – juniori), Andreea ALBU (compound – cadeți) și Elena TOPLICEANU (barebow – juniori).

Speranțele delegației României sunt pentru o clasare pe locurile 1 – 4.

Delegația va pleca spre Slovenia sâmbătă, urmând să debuteze marți în faza calificărilor.

Ioana COVALIU (antrenor la lotul României) a declarat pentru frta.ro: „Mergem după mult timp la o competiție INDOOR. Ținând cont de faptul că pandemia ne-a privat de posibilitatea de a concura, suntem pregătiți și mergem clar cu intenția de a realiza cifrele pe care le tragem în antrenament.”

„Echipa este mixtă, cu sportivii care au experiență vastă la acest nivel, dar staff-ul tehnic a decis să completeze efectivul lotului cu cadeți, pe care să îi promoveze la o categorie superioară. Totodată, acest concurs este important pentru sportivii din ultimul an de juniorat, considerat apogeul de nivel de performanță la această categorie”, a mai adăugat componenta colectivului tehnic.

Mult succes!