Duminică, 05 iunie, a avut loc la Munchen (GER), al-XVII-lea congres World Archery Europe (WAE) pentru alegerea reprezentanților board-ului celui mai important organism internațional de tir cu arcul din Europa, format din delegați din 43 de țări.

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) a primit invitația de a candida pentru una dintre pozițiile din cadrul WAE. Așadar, președintele FRTA, Cornel Răzvan MILAN, a fost ales de către reprezentanții tuturor federațiilor europene de tir cu arcul membru în Comisia Tehnică pentru următorii 4 ani.

Milan va avea prerogative cu rol decizional în conformitate cu atribuțiile comisiei din care face parte.

Cornel MILAN (președinte FRTA): „Este un vot de încredere și de recunoaștere acordat, în primul rând, tirului cu arcul românesc. Scopul nostru este de a ne adapta la cerințele și standardele de performanță existente în prezent. Cu experiența mea, acumulată la nivel internațional, voi încerca să-mi aduc aportul în acest sens, să coalizez cu toți cei care sprijină activ demersurile noastre; deoarece consider că viziunea noastră concordă cu cea a WAE, de a inspira pe toți să se implice în tir cu arcul ca amatori, sportivi sau campioni. Avem misiunea de a promova tirul cu arcul în țările europene pe principii olimpice și paralimpice, cu intenția de a organiza programe educaționale și de dezvoltare la toate nivelurile pentru arcași, antrenori și arbitrii, în cooperare cu World Archery.”

„Această postură reprezintă o confirmare a ultimelor rezultate internaționale obținute de sportivii români cât și a sprijinului acordat de către membrii FRTA. Pe această cale, le mulțumesc tuturor! Numai împreună vom reuși să evoluăm, indiferent de capacitatea individuală de management a fiecăruia dintre noi”, a mai adăugat președintele FRTA.

Forul internațional european de tir cu arcul va fi condus în noul mandat de către italianul Mario SCARZELLA, reales în unanimitate președinte al Comitetului Executiv WAE. Scarzella este află la conducerea WAE din 2006.