Componenții lotului olimpic au efectuat vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală, iar din data de 16.01.2023 vor intra în primul cantonament de pregătire care se va desfășura la Cluj.

Sportivii care au efectuat vizita medicală sunt: Mădălina AMĂISTROAIE, Beatrice MIKLOS, Mario ȚÎMPU și Tamaș MOREH.

Lotul coordonat de Viorel HĂBIAN se va antrena timp de 10 zile în pregătire centralizată la sala de gimnastică „Sonia Iovan”, iar până la reluarea competițiilor, sportivii probei de arc olimpic vor continua pregătirea la cluburile în care activează.

Viorel HĂBIAN (antrenor coordonator) a declarat pentru frta.ro: „Am început această pregătire cu începutul, adică prima evaluare din punct de vedere medico-sportiv, calificarea la JO fiind obiectivul nostru. Vom continua conform planului de pregătire depus la Comisia Tehnică COSR,  antrenamentele urmând a fi desfășurate în cea mai mare parte la Cluj.”

„Sunt încrezător de cum am început această etapă, zic că suntem pe calea bună, avem un staff nou foarte bun, cu medic experimentat și psiholog profesionist. Sunt convins că vor aduce plus valoare sportivilor noștri”, a mai adăugat antrenorul lotului.

Prima competiție oficială a anului este Campionatul Național Indoor, aceasta fiind programată la Aninoasa (Hunedoara) în perioada 26-29.01.2023.