În perioada 14-16 iulie 2023 a avut loc la Sibiu, în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA, Campionatul Național 3D la toate categoriile de vârstă, masculin și feminin.

În fața unui public numeros, sportivii participanți au concurat la 13 categorii din programul competițional. Astfel, s-au desemnat campioni naționali la 4 dintre diviziile de arc, seniori și, respectiv, 9 câștigători pe categorii de probe sportive.

La Arc Tradițional Instinctiv, masculin, medalia de aur și titlul de campion național a fost obținut de Victor CRETAN (AS CS Aktiv București). Pe locul 2 s-a clasat Alexandru VINTILĂ, iar pe 3 Alexandru MUNTEAN, ambii sportivi ai CS Vektor Sibiu.

La Barebow, masculin, Cătălin TURBATU (CS Crișul Chișineu Criș) s-a impus în fața lui Răzvan RUSOV (CSM Iași), scor 36 – 34, obținând titlul național la diviziei în 2023. Podiumul a fost completat de Adrian VLASE (CSM Iași).

La divizia Bowhunter Unlimited, masculin, reprezentantul CS Vektor Sibiu, Petre MANU, a învins în finală pe Ciprian GRECU cu scorul 31-30, adjudecându-și titlul național și medalia de aur în fața coechipierului său de club. Bronzul a fost obținut de Vlad Valeriu VOICU de la CS Aktiv București.

Titlul diviziei Compound Freestyle s-a disputat la masculin, seniori, între Ovidiu GRECU (CS Vektor Sibiu), Corneliu SLĂVILĂ (AS CS Aktiv București), Mihnea MARIȘEU (CS Fitnext Arad), Valentin MUREȘIANU (CS Crown City Brașov) și Rareș ALEXANDRESCU (CSS Unirea Iași). Câștig de cauză a avut sportivul CS Aktiv București, Corneliu SLĂVILĂ, care l-a învins în finală cu 40-36 pe reprezentantul clubului gazdă, Ovidiu GRECU (Vektor Sibiu). Finala mică și medalia de bronz au fost câștigate de Mihnea MARIȘEU în fața lui Mureșianu.

În celelalte divizii, câștigătorii ediției 2023 au fost:

Ioana ROMAN (CS Vektor Sibiu) – ARC TRADIȚIONAL INSTINCTIV U21, feminin

Anca PANDELEA (CS Domeniul Arcașilor Cluj) – ARC TRADIȚIONAL INSTINCTIV senioare

Mihaela Andreea FALOBA (CS Vektor Sibiu) – ARC TRADIȚIONAL LONGBOW senioare

Mihai Septimiu FLOREA (CSM Unirea Alba Iulia) – ARC TRADIȚIONAL REPLICĂ ISTORICĂ seniori

Elena TOPLICEANU (CSS Unirea Iași) – BAREBOW U21, feminin

Alexandra BOTOȘ (CS Domeniul Arcașilor) – BAREBOW senioare

Bogdan ZĂGAN (CS Vektor Sibiu) – BOWHUNTER UNLIMITED U21, masculin

Ștefania BANEA (CS Crown City Brașov) – BOWHUNTER UNLIMITED senioare

Beatrice URSZULY (CS Aktiv București) – COMPOUND FREESTYLE U21, feminin

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) felicită clubul gazdă, CS Vektor Sibiu, pentru organizarea excelentă a  competiției și mulțumește coordonatorului acestui eveniment, Ovidiu Alexandru GRECU. Felicitări tuturor!