Sursa: Federatia Romana de Tir cu Arcul | Federatia Romana de Tir cu Arcul (frta.ro)

Sigla Campionatului European de Tineret găzduit de orașul Ploiești este concepută în spiritul tirului cu arcul din România şi are un caracter puternic de apartenență la locația în care va avea loc acest eveniment. Săgețile de jos, în culorile drapelului românesc, “curg” pe track-ul hipodromului, reprezentând sugestiv locația în care se va desfășura competiția şi formează simbolic ținta generică de tir de deasupra logotipului.

Analogia din concepția logo-ului nu este întâmplătoare, deoarece s-a luat în considerare şi coincidența cromatică dintre steagul românesc şi ținta de tir cu arcul. Chiar dacă dispunerea și ansamblul nuanțelor utilizate diferă pe alocuri, culorile fac referire la intensitatea şi forța emiterii unui puternic caracter național.

Desenul se află într-un raport dinamic în partea de jos, datorită semnificației date de cele trei săgeți tricolore şi, în același timp, foarte stabil în partea de deasupra logotipului, prin însemnătatea arcadelor puse în valoare de culorile țintei de la orizont. Totodată, grafica este echilibrată vizual pe “diagonala cifrelor”, de la 2024 la 8-13, adică foarte grea în stânga, unde dinamica este accentuată, și ușoară în partea dreaptă, în care se completează cu literația tricoloră.

Prin realizarea siglei, Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) – organizatorul local – își propune să transmită întregii lumi un puternic mesaj de încurajare şi susținere a valorilor românești și îi îndeamnă mai ales pe tineri să petreacă mai puțin timp în fața ecranelor televizoarelor și calculatoarelor, să petreacă în aer liber, să se familiarizeze cu spectacolul sportiv, să învețe în mod special ce înseamnă importanța comunității ca urmare a organizării acestei ediții a Europenelor de tineret în contextul programului Ploiești Capitala Tineretului din România 2024.

Din 8 iulie, FRTA îi întâmpină cu bucurie, optimism și încredere pe sportivii și tehnicienii din loturile reprezentative ale celor 38 de delegații înscrise în competiție, dar și pe toți participanții la confruntările europene de la Hipodromul din Ploiești.