Sportivii din delegația României și-au încheiat parcursul în prima etapă a Cupei Mondiale de tir cu arcul, competiție de prim rang ce se desfășoară în aceste zile în Antalya, Turcia.

În proba individuală masculină de arc olimpic, Mario ȚÎMPU a pierdut la mare luptă confruntarea cu campionul olimpic al probei, Mete GAZOZ (TUR) (sursa foto: worldarchery.sport), scor 6 – 5. După cele 5 runde scorul era egal (30 – 28, 28 – 29, 30 – 26, 27 – 27, 28 – 29) fiind necesară o serie suplimentară de tragere, câte o săgeată de fiecare parte pentru departajare. Gazoz a avut câștig de cauză la tiebreak cu 10 – 8, iar Mario își încheie astfel prestația în această etapă a Cupei Mondiale. De altfel, Mete GAZOZ a trecut și de semifinale, ajungând să concureze în finala competiției în față celuilalt mare favorit, rivalul probei, Brady ELLISON (SUA).

La feminin, Mădălina AMĂISTROAIE a pierdut nescontat în fața reprezentantei din Grecia, Martha Anatoli GKORILA, cu scorul de 6 – 2, încheind prematur această competiție.

Nici la echipe mixte România nu a reușit un rezultat pe măsură, duo-ul ȚÎMPU – AMĂISTROAIE fiind întrecut la puncte de reprezentanții din Bangladesh, o echipă de valoare sensibil egală cu cea a țării noastre.

Prima etapă a Cupei Mondiale a însemnat o experiență din care sportivii români au avut de învățat, cu siguranță, pentru evoluția acestora în plan sportiv. Cu antrenament și sârguință putem ajunge în elita acestui sport! Hai România, drept la țintă!