FEDERATIA ROMANA DE TIR CU ARCUL

1. REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE a CAMPIONATULUI NATIONAL INDOOR pentru TOATE categoriile SEN,JUN I,JUN-II,CADETI SI COPII, B+F, INDV.+ECHIPE.

-DATA DESFASURAII – data inscrisa in calendarul FRTA pe anul in curs.

-LOCALITATE – club desmnat a fi coorganizator .

Clubul coorganizator are obligatia in a asigura un spatiu adecvat pentru situatii ocazionate cu recoltarea de probe Doping

-ORGANIZATOR- Federatia Romana de Tir cu Arcul,

T/F; 021-3170271 /- T/F;0318057894

Email ; frta@rdsmail.ro frtirarc@yahoo.com si www.frta.ro

-Persoana de contact FRTA

Adriana HOPPE -FRTA – 0722473051
-Arbitri delegati FRTA – Director de concurs/Delegat tehnic/

-Termen limita de inscriere ; data postei 10 zile inaintea inceperii competitiei,

-Taxele de participare; conform normelor generale referitoare la regimul cotizatiilor si taxelor percepute de federatie pe anul respectiv

-Participantii; Nu se admite trecerea in categoria de virsta superioara fara realizarea minim a categoriei de clasificare sportive a acesteia

-Limitele de varsta pe categorii; B+F,

Categoria

Varsta

Seniori

19-45

Juniori I

17-18

Juniori II

15-16

Cadeti

12-14

Copii

8-9-10-11-12

-Distante de tragere; toate categ.18 m

-Proba ; 2 x 18 m si eliminatori si finale.sau 4 x18 m

-Diviziile; Recurve si Compound,

-Regulament – FITA,

-Intocmirea Clasamentelor ; se intocmesc calasament individuale si pe echipe la toate categoriile B+F,

-daca numarul de sportivi individuali cerinta (minim 8),nu da posibilitatea de a desfasura si meciuri eliminatorii,clasamentul individual se intocmeste in ordinea descrescatoare a rezultatelor cumulate pe cele 2 x18 distante, sau 4 x18 distante daca s-a hotarit la sedinta tehnica.

-clasamentul pe echipe , trebuie sa cuprinda un minim de trei echipe din trei culuburi diferite.

Recomense –Premieri;ocupanti locurilor I ,B+F, primesc; tricoul de campion national, medalie si diploma aferenta, ocupanti locurilor II, III, medalii si diplome.

Ocupantele locurilor I-III pe echipe primesc diplome aferente locurilor ocupate.

Cluburile functie de posibilitatile financiare , pot premia in bani sau obiecte cu respectarea normelor financiare in vigoare.

Titlul de Campion National al categoriei se atribuie numai daca ocupantul locului I realizeaza baremul stabilite al categoriei;

Alte conditii de participare; Carnetul de participatre cu viza anuala FRTA si cea medicala la zi (pentru copii se poate si table nominal vizat de medical specialist)

Declaratia antrenorului ca sportive nu au folosit substante anabolizante in perioada pregatitoare si nici in timpul competitiei.

Ținuta sportiva adecvata si obligatorie , in incinta locației pe toata durata desfășurării competiției.

Administrative; cheltuieli de organizare sunt suportate de catre organizator si coorganizator.iar cele de participare de catre cluburile de provenienta al sportivilor.Pentru asigurarea cazarii si mesei, contactati in timp util coorganizatorul competitiei , pentru a preveni situatiile neplacute.

Dispozitii finale; Directoratul de concurs desemnat de FRTA poate aduce modificari sau completarii functionale privind derularea competitiei la sedinta tehnica .

Se admite si recomanda, expunerea de BANNERE publicitare ale sponsorilor in incinta locatiei pe toata durata desfășurării campionatului national.

De asemenea , cluburile isi pot aduce , prezenta si expune insemnele proprii, steaguri sau flamuri, alaturi de steagul national si cel al clubului gazda.