Avertisment pentru ;

– nerespectarea fara motive temeinice a orei de incepere a competitiei sau a prelungiri nejustificate a pauzei dintre incalzire, start in proba, distante,runde ,etc.

– intocmirea cu date gresite-eronate-si/sau incomplete a protocolului de concurs-rezultate tehnice, atunci cind fapta nu a produs consecinte.

Suspendare pentru ;

– neanuntarea indisponibilitatii motivate , in timp util(10zile) spre a se putea lua masuri de inlocuire la delegare-minim o luna calendaristica, exceptindu-se cazurile de forta majora.

– prezentarea pe ‘’teren’’ cu echipament neingrijit sau neregulamentar pentru conducerea unei partide oficiale-minim o luna calendaristica.

– atitudine necorespunzatoare fata de delegatii, structurilor sportive, antrenori, sportivi, oficiali ai FRTA- minim o luna calendaristica sau 2 competitii succesive.

– neverificarea inainte de inceperea competitiei a dreptului de participare individuala a fiecarui sportiv inscris in parte, a starii pistei de tir si instalatiilor aferente, in conformitate cu prevederile regulamentului atunci cind prin consecinta se aduc prejudicii de orice natura(nivel) bunei desfasurari a competitiei sau structurilor sportive pareticipante –minim 2 competitii succesive.

atitudine necorespunzatoare fata de organele competente de conducere, neprezentarea in mod nejustificat pentru a da relatii, inducerea in eroare prin relatari necorespunzatoare a realitatii, ascunderea adevarului, sau alte fapte asemanatoare- minim 3 competitii succesive sau 2 luni calendaristice,

– injurii aduse altui coleg arbitru aflat in exercitiul functiuni, in cadrul aceleiasi competitii, atit inainte, in desfasurare sau dupa- minim 2 luni calendaristice.

– deasemeni, injurii sau jignirea unor sportivi, sau persoane oficiale, delegatii cluburilor , etc- minim 2 luni calendaristice,

-întocmirea greșită sau incompletă a protocolului tehnic atunci cand omisiunea sau greseala a produs urmări fie pentru sportivi, echipa sau club – 6 luni calendaristice.

– lezarea unui sportiv sau persoane oficiale aflate în pista de tir cu arcul -1 an calendaristic.

– calomnierea sub orice forma a arbitrilor a activității comisiilor federale, organelor de conducerea a FRTA – 6 luni calendaristice.

– arbitru care nu i-a parte la cursurile teoretice si practice organizate de organul federal competent, in afara situatiilor  motivate ,acceptate ca atare -30 zile calendaristice sau 2 competitii succesive.

Art.47.Abateri savirsite in timpul desfasurarii competitiei.

47.1. Avertisment ;

-pentru arbitraj mediocru, cu greseli evidente, dar care nu prejudiciaza rezultatele,

47.2. Supendarea;

–arbitrul care a dat dovada de necunoastere sau gresita aplicare a regulamentului competitiei, greseli care pot influenta in mod negativ rezultatele- 4 competitii succesive,

– arbitrul care se dovedeste ca in mod intentionat forteaza un sportiv sau o echipa si influenteaza realizarea unor scoruri……

– arbitrul care profereaza injurii sau gesturi necuvincioase la adresa publicului, sportivilor, antrenorilor, catre ceilalti arbitri, oficiali etc.- pe  o perioada intre 2 si 3 competitii succesive

Art.48. Excluderea ;

-solicitarea sau acceptarea de avantaje materiale peste drepturile oficiale, sau de la alte persoane interesate.

– arbitrul care se dovedeste ca initieaza participarea si instiga la actiuni care pot stirbi prestigiul organelor de conducere ale FRTA sau Comisiei de Arbitrii.

– arbitrul care in urma unei sanctiuni disciplinare , demisioneaza din rindul arbitrilor nu va mai fi reprimit in rindurile acestora.

<< Inapoi la REGULAMENTE<<