Sfârșitul săptămânii recent încheiate a fost foarte condensat privind activitatea Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA) în competițiile oficiale.

Pe plan internațional, reprezentanții României participanți în cadrul Campionatului Mondial de Tineret din Irlanda și-au încheiat evoluțiile, astfel că, Mario ȚÎMPU (arc olimpic U21) a reușit să ocupe locul 17, după ce a pierdut la mică diferență în 16imi în fața lui Andres TEMINO (ESP), scor 6-5, (10-9 la shoot off). Spaniolul s-a oprit în faza optimilor, ocupând în final locul 9. În cadrul aceleiași divizii, la categoria U18, Tamaș MOREH s-a clasat pe poziția 57 după faza calificărilor.

La arc olimpic U21, feminin, Beatrice MIKLOS a trecut de prima fază, a calificărilor, ocupând în final locul 57 în ierarhia individuală. Sportiva noastră a fost învinsă de elvețianca Liliana LICARI, scor 7-1.

În divizia compound, Elena TOPLICEANU (arc compound U21 individual feminin) a încheiat competiția în primul tur eliminatoriu (1/24), fiind învinsă de Blanca RODRIGO (ECU) cu scorul final 136-134. În clasamentul final al categoriei, Topliceanu s-a clasat pe locul 33.

La proba individuală masculină de arc compound U21, Mirel JUDEA și Rareș ALEXANDRESCU, după ce au trecut in corpore de primul tur eliminatoriu, învingând sportivi din Corea de Sud, respectiv Africa de Sud, s-au oprit înainte de faza 16imilor. Atât Judea cât și Alexandrescu s-au clasat în final pe locul 17 al ierarhiei.

Tot în acest week-end a avut loc la Păltiniș, Sibiu, Cupa Federației 3D, competiție rezervată categoriei seniori și U21, masculin și feminin.

Conform regulamentului FRTA, trofeul se decernează ca urmare a adiției de puncte realizate de către sportivii înscriși, reprezentanți ai cluburilor participante, în probele în care s-au disputat inclusiv faze eliminatorii și finale. Așadar, diviziile care au punctat în ierarhia cluburilor au fost bowhunter unlimited seniori, compound seniori și barebow seniori.

Cupa Federației 3D a fost obținută de CS Vektor Sibiu (26p.). Pe locul secund s-a clasat CS Menumorut Biharia (9p.), iar pe ultima treaptă a podiumului CS Chișineu Criș (7p.)

Felicitări clubului gazdă, Vektor, care va organiza sub egida FRTA Campionatul Național 3D weekendul viitor în Sibiu, locația Complexului National Muzeal ASTRA!