Weekendul trecut a avut loc la Zărnești, Brașov, sub egida Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA), Cupa României FIELD, competiție internă oficială premergătoare participării la Campionatul European de profil din San Sicario Alto (Italia).

Trofeul a fost câștigat de SCM Deva, o specialistă în materie, fiind urmată CS Șoimii de Mureș și CSM Iași. Astfel, competiția s-a desfășurat pentru 8 divizii, la categoriile U21 și seniori.

În divizia Recurve, seniori, la feminin s-a impus Luminița BOROȘ (SCM Deva), urmată de Ștefania SIGMIREAN și Daria GRAUR (ambele SCM Deva), iar la masculin Andrei AVRAM (CS Șoimii de Mureș) a ocupat prima poziție, înaintea lui Daniel CĂLIN și Marco TĂNĂSESCU (ambii SCM Deva). Cosmin FRAI (CSM Iași) și Levente TAMAS (CS Șoimii de Mureș) au punctat pentru cluburile lor în clasamentul final.

La categoria recurve master, sportivul CS Paradox Archery, Haris IOAKEIMIDIS a reușit un total de 200p.

În divizia barebow, Teodora IOAKEIMIDIS (CS Paradox Archery) a concurat la categoria U21, reușind un total de 111p., în vreme ce la seniori masculin Mircea CONSTANTIN (CS Aktiv București) a dispus în finală, scor 43-40, de Răzvan RUSOV (CSM Iași). În finala mică a probei, Adrian VLASE (CSM Iași) l-a învins pe Tamaș MIHALI (CS Șoimii de Mureș), scor final 42-24. A mai punctat pentru clasament Dan VLASE (CSM Iași), ocupantul locului 5 la finalul concursului de barebow seniori masculin.

Divizia de arc compound a desemnat câștigători la U21 pe Andreea ALBU (CSM Iași 2020) la feminin și pe Rareș ALEXANDRESCU (CSM Iași 2020) la masculin.

Cea mai echilibrată dispută din competiție s-a desfășurat la arc compound seniori, unde Șerban RĂCHITĂ (CSM Târgu Mureș) a avut câștig de cauză până la final, acesta învingându-l pe Mirel JUDEA (SCM Deva) în ultimul act la shoot-off (66/6 – 66/5). Finala mică a fost câștigată de Corneliu SLĂVILĂ (CS Aktiv București) în fața lui Sebestyen Geza ROMANOV (CS Șoimii de Mureș), scor 63-61.

Așa cum am mai precizat, această ediție de Field a fost ultima competiție de verificare în condiții de concurs pentru sportivii care vor participa la Campionatul European de FIELD, U21 și seniori, ce va avea loc în San Sicario Alto, Italia, în perioada 15-22 septembrie 2023.

Felicitări tuturor și mulțumiri clubului gazdă Arcașii Craiului Zărnești. Mult succes pe mai departe!