sursa foto: facebook/DeutscherSchuetzenbund

Reprezentanta României în divizia de arc olimpic, Mădălina AMĂISTROAIE s-a calificat în faza eliminatorie de la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul Outdoor, seniori, competiție ce se desfășoară în Germania între 31 iulie și 06 august pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Eleva antrenorului Viorel HABIAN a reușit 625p. după cele 72 de săgeți trase, punctaj ce i-a asigurat locul 48 pe tabloul eliminatoriu la individual.

Joi, 03.08.2023, Amăistroaie va intra din nou în concurs de la ora 09:45 (ora locală) pentru accederea între primele 96 de poziții mondiale. În această etapă, Mădălina o va înfrunta pe sportiva din Brazilia, Marina CANETTA (loc 65 în calificări 617p.). Câștigătoarea acestei confruntări o va întâlni pe învingătoarea dintre Mengyao ZHANG (CHN) și  Enkhtuya ALTANGEREL (MGL).

În cadrul aceleiași divizii, Beatrice MIKLOS și Andrada CAȚAVEI au reușit punctaje insuficiente pentru a se clasa deasupra liniei de calificare.

La arc olimpic masculin, individual, Mario ȚÎMPU (623p.) și Tamaș MOREH (580p.) mai aveau nevoie de cel puțin 9p. pentru a spera la o calificare în faza eliminatorie.

Ca urmare a prestațiilor individuale, echipa mixtă de arc olimpic a acumulat 1248p. prin Mario ȚÎMPU și Mădălina AMĂISTROAIE, cele mai bune punctaje ale României din competiție, reușind doar o clasare pe locul 40 al probei. S-au calificat primele 24 de echipe.

Să-i ținem pumnii strânși sportivei noastre în încercarea de a ajunge în elita acestei probe de la CM Berlin 2023! Mult succes!