În perioada 19 – 24 februarie 2024 vor avea loc la Varazdin (Croația) Campionatele Europene Indoor de seniori și U21, prima competiție oficială internațională din acest an la care reprezentanții noștri vor participa.

Delegația României de tir cu arcul este alcătuită din 9 arcași de la cinci cluburi sportive și 2 oficiali.

Astfel, din lotul României fac parte Tamaş MOREH (CSM Tg.Mureş), Nectarios CONDURACHE (CSM Iași 2020) şi Marco TĂNĂSESCU (SCM Deva), care vor participa în divizia de arc olimpic U21.

Echipa U21 de compound este formată din Mirel JUDEA (SCM Deva), Rareș ALEXANDRESCU (CSM Iași 2020) şi Sergiu PALLAG (CS Crişul Oradea).

În divizia barebow, România va participa cu Elena TOPLICEANU, Cristina BACIN (CSM Iași 2020) şi Loredana MOGOŞ (CS Menumorut Biharia) în probele feminine de seniori.

Lotul este coordonat la această competiție de către antrenorul federal Cezar ALEXANDRESCU şi Viorel HABIAN (secund), cei doi tehnicieni care au făcut şi convocările pentru europenele de sală din acest an.

Sportivii noștri vor efectua un cantonament de pregătire centralizată înainte de competiție, în perioada 15-18 februarie, urmând ca delegația să plece imediat după terminarea perioadei preparativelor.

Antrenorul federal Cezar ALEXANDRESCU a declarat pentru frta.ro: „În urmă cu 2 ani, echipa de arc compound U21, formată din Alexandrescu, Judea şi Vlad, câștiga medalia de argint. După clasarea pe locul 7 în calificări, băieții au învins Turcia si Slovenia, două echipe mai bine cotate, pierzând în finală în față Danemarcei, care avea doi campioni mondiali în echipă. Sperăm să refacem acest traseu şi în Croația”.

„Echipa U21 de arc olimpic este promițătoare dacă ținem cont că cei trei sportivi selecționați pentru aceste europene de sală au tras mai bine decât seniorii la naționalele de săptămâna trecută”, a mai declarat Alexandrescu.

„Nu în ultimul rând, este o premieră pentru România participarea la o astfel de competiție în divizia barebow la nivel de seniori, iar componența echipei feminine este formată din sportive de valori sensibil egale, cu Topliceanu, campioana europeană de sală la U21, care trage pentru prima dată la seniori la acest nivel, cu proaspăta campioană națională Cristina BACIN şi cu vicecampioana Loredana MOGOŞ. De altfel, Bacin concurează în Italia, este Top 3 acolo, însă are cetățenie şi concurează pentru România. Ne facem speranțe pentru medalii la toate cele trei divizii”, a adăugat antrenorul federal.

Ediția precedentă a Campionatelor Europene Indoor a fost anulată din cauza situației devastatoare a cutremurului din 6 februarie 2023, eveniment programat inițial să se desfășoare la Samsun (Turcia).

Mult succes tricolori, drept la țintă!