World Archery Europe (WAE), prin comitetul executiv, a aprobat desemnarea României ca organizator al European Youth Championships (#EYChamp 2024). Mai exact, Campionatele Europene de Tineret la tir cu arcul din acest an vor avea loc la Ploiești, în perioada 8 – 13 iulie ac.

După numai doi ani de zile, țara noastră va organiza un eveniment internațional major, cea mai importantă competiție oficială continentală rezervată sportivilor sub 21 de ani, după ediția din 2022 a Cupei Europene de Tineret la tir cu arcul de la București.

Organizarea acestei ediții a europenelor de tineret reprezintă o oportunitate ca urmare a decernării titlului de Capitala Tineretului din România, ediția 2024, orașului Ploiești.

WAE a delegat-o pe Irena ROSA (Slovenia) ca supervizor tehnic al competiției din partea board-ului forului european. Oficialul sloven este arbitru internațional WAE și fost președinte al Federației Slovene de Tir cu Arcul, având o experiență de peste 30 de ani în domeniu.

Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) va organiza această competiție sportivă pentru probele de arc olimpic și arc compound.

#EYChamp 2024 va fi singura competiție care se va desfășura cu doar 15 zile înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, motiv pentru care se anunță participarea națiunilor de top din această disciplină sportivă.

Așadar, România va găzdui la Ploiești în perioada 8 – 13 iulie evenimentul aflat în calendarul oficial al WAE – European Youth Championships 2024.