În perioada 6 – 12 iunie 2022 se va desfășura la München (GER) Campionatul European Outdoor de tir cu arcul, seniori, pentru probele de arc olimpic și arc compound.

Evenimentul se înscrie în calendarul competițional oficial internațional, fiind cel mai important criteriu de calificare pentru Jocurile Europene (n.red.- competiție continentală, primul concurs de obiectiv pentru proba olimpică de tir cu arcul din acest an).

România va participa la această competiție cu Beatrice MIKLOS și Mario ȚÎMPU în probele individuale de arc olimpic, iar în funcție de rezultatele obținute în calificări, în proba de echipe mixte. Sportivii noștri sunt coordonați de antrenorul Viorel HABIAN.

Conform programului competiției, Miklos și Țîmpu vor intra marți, 07.06.2022, după ora 14.00 (ora locală), în calificările probei olimpice. În funcție de rezultatele obținute în calificări, reprezentanții noștri vor concura a doua zi în fazele următoare, eliminatorii. La startul competiției se regăsesc aproximativ 296 de arcași din 40 de țări de pe continent.

Finalele, atât la individual cât și la echipe mixte, după caz, sunt programate pe 12 iunie ac.

Evenimentul din acest an este unul special pentru München, orașul german care sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a găzduirii Jocurilor Olimpice din 1972, ediție ce a marcat revenirea tirului cu arcul în programul sportiv olimpic.

Succes! Hai România, drept la țintă!