Sportivul român prezent la Grand Prix-ul de la Plovdiv, Teodor VLAD a reușit un record național în proba individuală de compound cu o 688p., cea mai bună performanță la nivel de juniori. Cu această realizare, Vlad s-a calificat în 16imi, unde l-a întrecut pe reprezentantul Bulgariei, Viktor PETROV. Din păcate, românul a fost învins în optimi de Jozef BOSANSKY (SVK), scor 149 – 141. În final, Teodor VLAD a ocupat poziția a noua, cea mai bună dintre reprezentanții României la această probă de Grand Prix, în care Ovidiu ACHILIE s-a clasat pe locul 17, iar Gerard DUMITRAȘCU pe 33. În proba de echipe compound, România, formată din cei trei sportivi, s-a calificat în sferturi în dauna selecționatei similare a Portugaliei (220 – 216), dar a fost învinsă de Turcia, câștigătoarea probei.

La arc olimpic individual, Mario ȚÎMPU s-a calificat cu 652p. pe poziția 21 în fazele eliminatorii, dar parcursul său s-a oprit în 16-imi. După ce l-a învins pe elvețianul Andre SCHORI (scor 6 – 5), Mario a pierdut la Efe Gürkan MARAS (TUR) cu scorul 7 – 3, medaliatul cu bronz al probei.

În proba individuală feminină, Anda HALUS s-a calificat în faza eliminatorie de pe poziția 44, cu un total de 530p., unde a mai disputat un singur meci, fiind învinsă de sportiva din Franța, Anaëlle  FLORENT (scor 7 – 1).

Cei doi sportivi de arc olimpic au concurat și în proba de echipe mixte, intrând în eliminatorii (optimi de finală) de pe poziția 15 cu un total de 1182p. România a fost învinsă de selecționata Italiei, ocupanta locului 4 în final.

Tot în weekendul trecut s-a desfășurat la Kamnik, în Slovenia, Cupa Veronica, competiție la care sportivii noștri au concurat în probele de arc olimpic și arc compound.

La arc olimpic U18 masculin, Tamaș MOREH a ocupat în final locul 4, Marco TĂNĂSESCU locul 6, iar Denis HABIAN (U21) s-a clasat pe poziția a noua. La U18 feminin individual, Teodora-Andreea SAVASTIȚA a ocupat locul 8, Ioana Denisa PUȘCĂ s-a clasat pe 9, iar Elena FECIORU pe poziția 17.

În proba de compound, la categoria U18 masculin, Mirel Florin JUDEA s-a clasat pe un meritoriu loc 3, iar la feminin, Bernadett HARAGOS a obținut de asemenea locul 3.

La categoria compound U21, Rareș ALEXANDRESCU s-a clasat pe locul 4, iar Ana TRĂISTARU pe locul 2.