Sâmbătă, 19 martie, a avut loc la Ateneul din Iași Gala Excelenței Sportului Ieșean, eveniment organizat de Direcția Județeană, Consiliul Județean Iași și de Primăria Municipiului Iași cu ocazia rezultatelor obținute de reprezentanții structurilor sportive de pe teritoriul județului.

În prezența primarului Municipiului Iași, Mihai CHIRICĂ, a președintelui CJ Iași, Costel ALEXE, au fost premiați performerii din tirul cu arcul, Elena TOPLICEANU (stânga, foto) – campioană europeană indoor la barebow U21 și Andreea ALBU (dreapta, foto) – campioană europeană cu echipa de field în 2021 (antrenor Cezar ALEXANDRESCU), ambele de la CSS Unirea IAȘI, precum și Adrian VLASE – medalie de argint la barebow U21 la CE Indoor din Slovenia 2022 (antrenor Constantin FRAI), component al CSM Iași.

Invitat la eveniment, președintele Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA), Cornel MILAN a declarat pentru frta.ro: „Această recunoaștere reprezintă o bună propagandă pentru fenomenul tir cu arcul, pe care sportivii o susțin prin rezultatele obține, în special, pe plan internațional. Subscriu mesajului transmis de oficialii ieșeni de a premia performanța în sport. Folosesc prilejul pentru a transmite o recomandare tuturor autorităților, să acorde o atenție sporită înaltei performanțe. Este imperios necesar ca excelența în sport să fie susținută cu preponderență de statul român”.

„Meritul acestor sportivi este cu atât mai însemnat, deoarece rezultatele consemnate scot în evidență acest sport sub auspiciile excelenței”, a mai adăugat președintele FRTA.

Felicitări sportivilor, antrenorilor și cluburilor de proveniență!