În perioada 03 – 06 martie 2022 se va desfășura prima competiție oficială internă a acestui an – Campionatul Național Indoor de Tir cu Arcul – rezervată categoriilor de juniori I, U21 și seniori pentru probele de arc olimpic, compound și barebow. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Orășenesc Aninoasa sub egida Federației Române de Tir cu Arcul și va avea loc în sala de sport din Complexul Sportiv de Tir cu Arcul ANENA din localitate.

La această competiție s-au înscris 123 de sportivi de la 20 de cluburi din țară.

În proba de arc olimpic, competiția se anunță echilibrată datorită concurenței dintre componenții lotului României. Mario ȚÎMPU și Denis HABIAN de la SCM Deva vor trage în concurență cu Tamaș MOREH, component al SCM Târgu Mureș. La feminin, Beatrice MIKLOS (SCM Deva) va avea ca adversar în proba de recurve pe colegele de lot, Mădălina AMĂISTROAIE și Anda HALUS, echipiere la CSS Rădăuți.

La arc compound, cei doi vicecampioni europeni cu echipa de la CE Indoor din Slovenia, Florin JUDEA (SCM Deva) și Rareș ALEXANDRESCU (CSS Unirea) se vor afla în competiție pentru titlul de campion național INDOOR. Teodor VLAD, de asemenea medaliat cu argint la CE, va trage pentru CSM Bacău de această dată.

Totodată, printre favoriți se va afla și Elena TOPLICEANU de la CSS Unirea Iași, campioană europeană în proba individuală de arc barebow, categorie de vârstă U21.

Cele mai importante delegații ca număr de sportivi sunt SCM Deva (22) și CSA Steaua București (20), urmate de Redpoint Oradea (12).

Succes tuturor!