O nouă competiție oficială internă din calendarul sezonului 2024 se va desfășura între 27-29 septembrie şi va avea loc în localitatea Satu Mare, județul Harghita. Cupa României reprezintă cel mai important trofeu pentru competițiile interne outdoor, după campionatul național, această competiție fiind organizată sub egida Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA) de către ACS Szirtisas, clubul înființat într-o așezare rurală atractivă ce se situează la 10km de municipiul Odorheiul Secuiesc şi care numără aproximativ 2000 de locuitori.

Concursul se va desfășura pentru diviziile Compound Bowhunter, Compound Target, Longbow, Barebow, Arc Tradițional, Instinctiv, fiind adresat categoriilor de vârstă U21 şi seniori, masculin și feminin.

Formatul competiției nu impune o limită a numărului de participanți, iar parcursul este structurat în calificări pe distanțe variabile, faze eliminatorii și finale. În cadrul acesteia, sportivii vor avea ca ținte animale, replici 1:1 amplasate de natură a imita condițiile de vânătoare, cu distanțe necunoscute, între 5 și 45 de metri. Cu cât sportivul apreciază mai bine distanța, cu atât are șansa unui punctaj mai bun. Pentru mai multe detalii puteți accesa detaliile programului evenimentului.

Până la această oră s-au înscris sportivi de la ACS Șoimii de Mureș, Paradox Archery, Domeniul Arcașilor Cluj-Napoca, CS Cernica, ACS Szirtisas Harghita.

Concursul este gândit a fi interactiv, astfel încât spectatorii să poată urmări desfășurarea lui. Se vor folosi arcuri dintre cele mai variate, începând de la cele istorice, cu săgeți de lemn până la cele moderne, foarte performante și cu precizie de invidiat.

Doritorii sunt invitați în cadrul natural oferit de canionul Satu Mare să fie alături de sportivi și să se bucure de eleganța unui sport care îmbină concentrarea și răbdarea cu acuratețea de a lovi țintele în puncte fixe.

Mult succes tuturor participanților! DREPT LA ȚINTĂ!