CODUL ETIC

 

Introducere; ‘’ CODUL ETIC ‘’AL FEDERATIEI ROMANE DE TIR CU ARCUL este:

Elaborat de catre Comitetul Executiv al federatiei si aprobat de catre Consiliul Director .Este conceput pe baza prevederilor Statutului Federatie in vigoare, a prevederilor cuprinse in Codul Etic al Federatiei Internationale de Tir cu Arcul si se adreseaza atit structurilor sportive afiliate , membrilor, componenti ai comisiilor federatiei, organizatorilor precum si tuturor participantilor la competitiile si manifestariile oficiale ale federatiei, care se desfasoara in tara sau in strainatate.

 

  1. RESPECT AL DEMNITATII SI AUTORITATII

 

  1. Membrii Federatiei Romane de Tir cu Arcul organizatorii manifestarilor oficiale al FRTA , si participantii la aceste manifestarii trebuie sa dovedeasca respect si stima pentru autoritatiile sportive nationale, internationale si guvernamentale ale tarii, pentru reprezentantii acestora , respectind intru- totul spiritul regulamentelor si legiile elaborate de catre acestea.

 

 

  1. Respectul ‘’Drepturilor Omului’’ si a demnitatii umane. Este o cerinta fundamentala a activitatiilor de tir cu arcul in plan national si international.

 

  1. Nici o forma de discriminare nu va putea fii tolerata intre participantii la activitatile tirului cu arcul, in raport de sex, rasa,apartenenta etnica, opinie filozofica, politica sau religioasa, ori statutul lor familial .

 

  1. Orice practica care poate duce atingere integritatii fizice, psihice sau intelectuala, participantilor la antrenamente sau competitii este interzisa.
  1. Dopajul, este interzis cu desavirsire in orice forma la toate nivelurile, prevederile mentionate de Legea 552/2004 si ulterioare, ale Codului Mondial Antidoping si ale Statutului Federatiei Romane de Tir cu Arcul vor fi aplicate.

 

  1. Orice hartuire fizica , morala, profesionala sau sexuala este interzisa.

 

  1. Federatia Romana de Tir cu Arcul prin toate organismele sale trebuie sa asigure conditii corespunzatoare de existenta , de organizare si desfasurare a activitatii, precum si medicala obligatorie permanenta la toate actiunile sale.

O atentie speciala se va acorda programelor de pregatire si participare pentru persoanele

cu dezabilitatii fizice, categoriile de incepatori si copii, carora vor trebui sa li se asigure o

protectie adecvata gradului de pregatire a acestora.

 

  1. Federatia Romana de Tir cu Arcul, organizatori activitatiilor de tir cu arcul si participantii la acestea, vor promova masurile prevazute de OG.11/2006 cu privire la combaterea violentei fizice si verbale, in cadrul activtatii de pregatire, dar si competitiionale sau alte manifestarii publice.