sursa foto: frta.ro

În perioada 24 – 26 mai a avut loc la Predeal, în incinta Centrului de Sporturi Montane din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, Cupa Casei Regale, ediția a-IV-a, eveniment de gală organizat de Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu.

Ediția din acest an a desemnat câștigători în 29 de finale individuale din toate categoriile de vârstă, sportivi înscriși la diviziile masculine și feminine de arc olimpic, arc compound și barebow. De asemenea, s-a consemnat un nou record național pentru divizia compound, realizat de Rareș ALEXANDRESCU, care a reușit 695p.

Cupa Casei Regale, ediția din 2024, a fost câștigată de Clubul Sportiv Viitorul Belcești, conform criteriului de decernare a trofeului, prin adiție de puncte obținute de sportivii care au reprezentat în concurs unul dintre cele 23 cluburi participante, de la 12 ani la categoria master.

Așadar, ierarhia din acest an, ca urmare a totalului de puncte acumulate a fost următoarea: 1. CS Viitorul Belcești 75p., 2. SCM Deva 68p., 3. CSM Iași 39p.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, alături de campioana olimpică la scrimă, Ana Maria BRÂNZĂ şi de primarul orașului Predeal, Sorin Ioan CIOBANU. La ceremonie au mai fost prezenți, președintele Consiliului Județean Brașov, Tudorică ŞERBAN, precum și alte personalități locale, reprezentanți din domeniul administrației publice.

Felicitări tuturor performerilor acestui eveniment de înaltă ținută care se bucură de la an la an de o participare tot mai numeroasă!

FRTA mulțumește tuturor celor care s-au implicat activ în organizare, partenerului instituțional al evenimentului, Primăria orașului Predeal, în special domnului viceprimar Marius MATEESCU, pentru implicarea necondiționată de care a dat dovadă! Drept la țintă!