Mario ȚÎMPU și Mădălina AMĂISTROAIE sunt cei doi reprezentanți ai României, calificați în proba de arc olimpic la Jocurile Europene de la Cracovia, eveniment ce se va desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023, în Polonia.

Dacă Mario a obținut calificarea încă din 2022, când a participat la CE Outdoor de la Munchen (Germania), reușind un „personal best” de 665p. și record național, Mădălina a atins obiectivul în acest an, ca urmare a performanței înregistrate la Turneul Final dedicat pentru calificarea la JE 2023 din cadrul primei manșe a Grand Prix-ului de la Lilleshall, eveniment ce s-a desfășurat săptămâna trecută în Marea Britanie.

Deși cei doi sportivi au obținut pe rând și individual calificarea, scopul Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA) a fost atins, astfel că obiectivul propus privind participarea în premieră la o ediție a JO cu o echipă la disciplina tir cu arcul este în continuare realizabil.

Practic, participarea în GP de la Lilleshall a fost cel mai bun mediu de test pentru echipa mixtă a României, când sportivii noștri au ajuns până în faza optimilor de finală, fiind învinși cu greu de Marea Britanie. Selecționata țării gazdă este o formație redutabilă care a ajuns până în finala competiției.

Cu speranța că parcursul celor doi sportivi va fi în continuare ascendent, se poate spune că obiectivul FRTA prinde contur. Drept la țintă!