Privită prin prisma performanțelor realizate la cele mai importante competiții internaționale, este cel mai talentat produs al tirului cu arcul românesc din ultimii trei ani, deoarece a demonstrat în momentele importante faptul că deține acel „killer instinct” pentru obținerea rezultatului şi, respectiv atingerea obiectivului sportiv. Vă prezentăm pe Mădălina AMĂISTROAIE, sportiva „olympian”-ă reprezentantă a României în proba de tir cu arcul.

Descoperită de antrenorul emerit Alexandru DENEŞ, Mădălina era considerată o fetiță de aproximativ 10 ani cu inteligență şi viziune în spațiu foarte precise, calități necesare în cazul acestei discipline sportive. În scurt timp, eleva antrenoarei Ioana COVALIU de la CSS Rădăuți a demonstrat că titlurile naționale obținute de-a lungul anilor sunt doar preambulul unui palmares ce avea să se capitalizeze. Palmares presărat cu o participare la Jocurile Olimpice şi o clasare mondială în primele 12 cele mai bune sportive din lume la arc recurve.

Aflată la vârsta de 20 de ani, Mădălina AMĂISTROAIE a făcut tranziția de la juniori la nivel de seniori, iar la nivel de enculturație şi-a urmat cursul studiilor către Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, unde este studentă a Facultății de Matematică și Informatică în prezent.

Performanțele obținute în aproape 10 ani o poziționează pe Mădălina în topul ierarhiei sportive românești, dar Federația Română de Tir cu Arcul o consideră încă nestematul ce poate fi șlefuit până la desăvârșirea valorii reale.

Îi vom ține pumnii pentru calificarea la JO Paris 2024. Mult succes, drept la țintă, hai România!

Mădălina AMĂISTROAIE 20 ani
PERFORMANȚE 2019 locul 11 la CE Field juniori, individual
locul 6 la Grand Prix seniori, individual
locul 1 în Cupa Europeană tineret, echipe
locul 4 la Cupa Europeană tineret, individual
2021 Participantă la Jocurile Olimpice

locul 3 la Cupa Europeană tineret, individual

  locul 3 la Cupa Europeană tineret, echipe

locul 4 la Grand Prix Turcia

locul 4 la Cupa Mondiala Guatemala

  2022 Locul 4 individual la EYC

Locul 4 echipe la EYC

Locul 5 la individual Campionatul European INDOOR

Locul 5 la echipe Campionatul European INDOOR

 

CLASARE MONDIALĂ

 2023 Participantă la Jocurile Europene

12 (109 în 2023)

PERFORMANȚA CARIEREI   666 puncte