Instructori din cadrul Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA) au participat la programul național Școala Altfel, activitate ce se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru cinci zile consecutive, a cărei planificare este realizată de către unitățile de învățământ sub coordonarea inspectoratelor școlare.

Astfel, copiii clasei Ia din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 146 „I.G. Duca” din București au ales tirul cu arcul dintre activitățile selectate ce s-au desfășurat la sala Polivalentă din Capitală.

Cei aproximativ 40 de elevi au tras drept la țintă sub atenta supraveghere a reprezentanților FRTA, toți copiii primind la final diplome de participare.

Școala Altfel 2023 este un program așteptat cu nerăbdare de elevi, având în vedere că timp de mai multe zile sunt programate tot felul de activități interesante din domenii educative: cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, cetățenie democratică și responsabilitate socială, educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, educație ecologică și protecția mediului, abilități de viață (inclusiv educație rutieră, consiliere si orientare). Programul este organizat de Ministerul Educației.

Fiecare unitate de învățământ care dorește să participe la activitatea de tir cu arcul poate da un email pe adresa marketing@frta.ro pentru programul Școala Altfel, precizând următoarele:

  • Numele și adresa unității de învățământ aplicante;
  • Nivelul/nivelurile de învățământ;
  • Numărul elevilor participanți din școală;
  • Numărul cadrelor didactice din școală;
  • Coordonatorul activității (nume și prenume, date de contact).