Forumul continental World Archery Europe împreună cu Federația Turcă de Tir cu Arcul au emis un comunicat tuturor participanților înscriși la Campionatul European de sală, programat inițial a se desfășura în perioada 13 – 18 februarie 2023 în localitatea Samsun (Turcia), prin care anunță faptul că, competiția s-a anulat.

Conform comunicării oficiale transmise pe adresa Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA), organismul omolog din Turcia, în calitatea sa de comitet local de organizare, a dat asigurări că, deși s-au încheiat pregătirile pentru competiție, a făcut tot posibilul pentru primirea delegațiilor la concurs.

Secretarul General al federației din Turcia, domnul Aydin SIRER, a declarat în scrisoarea oficială: „Cu profund regret și tristețe, trebuie să anunțăm că, din cauza situației devastatoare a cutremurului din 6 februarie, Campionatul European Indoor 2023, care a fost amânat pentru perioada 19 – 24 februarie 2023, a fost ANULAT de către Președintele Republicii Turce.”

„După cum știți, ne confruntăm cu un dezastru catastrofal din acea zi și împrejurările acestuia se agravează cu fiecare oră ce trece. Condițiile meteo actuale agravează această situație și creează provocări suplimentare privind operațiunile de căutare și salvare. Ca urmare a acestor dificultăți, numărul victimelor este în creștere. Este trist de spus, dar situația nu pare să se îmbunătățească în viitorul apropiat”, a transmis oficialul turc în scrisoare.

„Datorită acestei situații pesimiste în curs de desfășurare, guvernul turc a publicat o serie de instrucțiuni și restricții printre care s-a declarat ca toate evenimentele sportive naționale și internaționale să fie complet suspendate”, se mai precizează în scrisoare.

Așadar, titlul european obținut la individual barebow U21 anul trecut de Elena TOPLICEANU, precum și cele două medalii de argint cucerite în 2022 de echipa masculină U21 de compound (Rareș Daniel ALEXANDRESCU, Florin Mirel JUDEA și Teodor VLAD) și de Adrian VLASE (individual barebow U21) vor rămâne în posesia acestora până la următoarea ediție a campionatelor europene de sală.

FRTA își exprimă profundul regret pentru tragedia din Turcia. În această perioadă de grele încercări pentru întreaga națiune, suntem cu inima și cu gândurile alături de poporul turc.

În aceste vremuri foarte grele, în pofida provocărilor imense, familia FRTA transmite cele mai profunde condoleanțe și un mesaj de solidaritate poporului turc și membrilor Federației Turce de Tir cu Arcul.