Este vizionar şi deopotrivă, meticulos, și-a impus obiective de performanță bazate pe observarea în detaliu a realității sportive şi a demonstrat în ultimii trei ani că deține una dintre laturile muncii didactice a cărei riguroasă traducere în viață constituie cheia desfășurării cu succes a întregului proces de performanță. Aceasta este continuitatea în muncă, în pregătirea antrenorului şi îi este atribuită celui pe care îl prezentăm în cele ce urmează – Cezar Iulian ALEXANDRESCU – antrenorul coordonator al loturilor naționale de arc compound și barebow din cadrul Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA).

Pe profesorul Alexandrescu îl putem descrie ca fiind un caracter erudit, mereu dispus să dialogheze pe teme ce se adresează nu numai cadrelor de specialitate. În acest sens, reamintim un episod din anul 2022, când acesta a declarat într-un interviu pe pagina oficială frta.ro după Campionatul European din Slovenia: „Referitor la vicecampioana europeană de compound, poate fi considerată o surpriză, deoarece echipa masculină este foarte tânără, cu o medie de 16-17 ani, dar cu un potențial ridicat. Secretul acestui succes…sportivii au tras în concurs exact ca la antrenament, fiind degajați, fără presiunea competiției.”

„După acest campionat european am câștigat încredere, avem cea mai bună generație din ultimii 15 ani, toți componenții lotului sunt prieteni, există coeziune, deci avem toate elementele pentru atingerea obiectivului principal din 2022, medalie la CM de field”, a mai adăugat antrenorul lotului la vremea respectivă.

Practic, antrenorul Alexandrescu s-a ținut de cuvânt atunci când a contribuit la câștigarea a nu mai puțin de 8 medalii pentru România la Campionatul Mondial. Nimic întâmplător pentru un performer în ceea ce face şi totodată, un exemplu inspirațional pentru cei din jurul său.

Cezar are un CV personal complet, este căsătorit şi tată a doi copii, iar din punct de vedere profesional, acesta este antrenor cu o experiență de peste 15 ani.

Cezar ALEXANDRESCU a fost component al lotului național de juniori şi seniori între 1985 – 1998, având 18 titluri de campion național în palmares. Este medaliat balcanic şi deține 12 recorduri naționale.

Așa cum este şi firesc, o prezență constantă în viața şi activitatea de performanță a FRTA, Cezar provine din mediul didactic pe care îl perpetuează în planurile sale ce vizează lotul național.

Suntem convinși că rețeta succesului din tir cu arcul poartă şi semnătura domnului Alexandrescu! Felicitări și mult succes în continuare!

Cezar ALEXANDRESCU
PERFORMANȚE 1985 – 1998 component al lotului național de juniori şi seniori

18 titluri de campion național

medaliat balcanic

CARIERĂ PROFESIONALĂ Promoția 1996

 

1996 – 2002

2002 – 2005

2005 – prezent

2015 – prezent

Absolvent, FEFS (specializare Tir cu Arcul şi Fotbal)

Universitate „Al.I.Cuza” – Iași

Profesor, Școala „D,D. Pătrășcanu” – Tomești

Profesor, Școala „Ștefan Bârsănescu” – Iași

Antrenor, CSS „Unirea” Iași, secția tir cu arcul

Antrenor lot național tir cu arcul, FRTA