Am avut ocazia să luăm la cunoștință ce înseamnă respectul, disciplina și devotamentul prin interacțiunea cu sportiva pe care o prezentăm în cele ce urmează. Componentă a lotului național de tir cu arcul, Elena TOPLICEANU a confirmat faptul că modestia și condescendența sunt sinonime cu performanța de nivel superior. Ea este reprezentanta diviziei barebow care nu știe ce înseamnă competiția fără podium în ultimii trei ani de zile.

Studentă a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Elena urmează cursurile Facultății de Drept și se declară o iubitoare învederată a animalelor. Completează performanțele din tirul cu arcul cu echitația, disciplină sportivă pe care o practică de plăcere.

Deși nu este cea mai comunicativă interlocutoare, pentru Elena TOPLICEANU vorbesc performanțele ultimilor 3 ani care nu sunt deloc întâmplătoare, așa cum a declarat profetic antrenorul loturilor de compound și barebow, Cezar ALEXANDRESCU, în urmă cu 20 de luni: „Titlul european nu este o surpriză, deoarece Topliceanu a obținut anul trecut (n.red. – în 2021) locul 3 la individual și aur cu echipa de field. Este o confirmare a unei valori într-o echipă multidisciplinară, conjugată de cele trei probe sportive, olimpic, compound și barebow.”

Iar rezultatele lui Topliceanu s-au perpetuat și la Campionatul Mondial de Field în 2022 – dublă campioană mondială cu echipa și la echipe mixte -, precum și la Europenele din acest an – dublă vicecampioană europeană la individual și echipe.

Aparte de tirul cu arcul, Elena este membru activ într-o asociație de cercetași unde are oportunitatea de a se implica în activități, programe și proiecte care contribuie la creșterea sa ca cetățean activ.

Fără îndoială, Elena TOPLICEANU este un model demn de urmat și un exemplu pentru toți cei din generația sa, un exemplu de AȘA DA! Felicitări și mult succes!

Elena TOPLICEANU 20 ani
PERFORMANȚE 2023 locul 2 la CE Field, individual U21

locul 2 la CE Field, echipe U21

2022 locul 1 la CE indoor, individual U21

locul 2 la CM Field, individual U21

locul 1 la CM Field, echipe U21, feminin

locul 1 la CM Field, echipe mixte U21

2021 locul 3 la Cupa Europeană tineret, echipe
locul 3 la CE Field, individual

locul 1 la CE Field, echipe U21, feminin

PERFORMANȚA CARIEREI   661 puncte