Acum 3 ani, noua strategie sportivă a FRTA se punea în mișcare. La început mai timid, cu inerentele greutăți ale debutului, tirul cu arcul românesc a pășit pe treptele performanței sportive și sociale.

Periodic, este important să cunoaștem elementele esențiale care au marcat viziunea și dezvoltarea FRTA. Este un traseu fluctuant, încărcat de influența tehnologică din care reies unele coordonate constante cum ar fi valoarea și performanța. Toate capătă nuanță și savoare sub o singură cupolă, cea a Federației Române de Tir cu Arcul.

Prezenta integrală va descrie în următoarea perioadă pe cei mai exponențiali sportivi și coordonatorii acestora din ultimii ani, cu ajutorul performanțelor, precum și cu includerea acestora în contextul social de conturare a elementului identitar național prin sport.

Divizia BAREBOW – Adrian VLASE

Sportivul cu, poate, cea mai fulminantă evoluție din lotul României, Adrian VLASE este la 20 de ani campion mondial în proba de field ce presupune participarea unui arc olimpic, a unui arc compound și respectiv arc barebow. Adi este artizanul din divizia barebow sau arc simplu în traducerea autohtonă.

Tranziția către tir cu arcul s-a dovedit de foarte bun augur pentru fostul baschetbalist Adrian VLASE, care în 2022 reușea să-și adjudece 3 medalii de aur, atât la individual cât și la echipe și echipe mixte. Cu numai un an în urma acestei triple performanțe, Adrian VLASE obținea locul 5 la Campionatul European de Field în proba individuală. De altfel, anul trecut a fost și cel mai prolific pentru sportivul nostru, acesta câștigând 4 medalii (3 de aur și un argint la Campionatul European Indoor).

În prezent, Adi este student al Facultății de Drept din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, fiind totodată pasionat de informatică și nu se dezminte nici în 2023 cu performanțele obținute.

Felicitări și mult succes în continuare!

Adrian VLASE 20 ani
PERFORMANȚE 2023 locul 4 la CE Field, echipe U21

locul 4 la CE Field, echipe mixte U21

2022 locul 2 la CE Indoor, individual U21

locul 1 la CM Field, individual U21

locul 1 la CM Field, echipe U21, masculin

locul 1 la CM Field, echipe mixte U21

2021 locul 5 la CE Field, individual