În prezent component de bază în lotul olimpic al României, multiplu campion național atât la juniori cât şi la seniori, este foarte versatil în privința reprezentării sale în tirul cu arcul. Vă prezentăm pe Mario ȚÎMPU, sportivul diviziei de arc olimpic care poate defini o idee de bază: performanța înseamnă 99% transpirație, 1% inspirație!

Povestea lui Mario are origine în Aninoasa, oraș de tradiție în fenomenul tir cu arcul de unde au plecat şi alți performeri precum „pionierul” Vasile TĂMAŞ sau antrenorul său, Viorel HĂBIAN, continuator al acestui centru de renume.

Absolvent al liceului „Mihai EMINESCU” din Petroșani, Mario ȚÎMPU a încadrat performanțele sale între limitele unei permanente sinusoide.

Vicecampion european de juniori la field (2021), campion mondial de field cu echipa U21 (2022), Mario a participat în acest an la Jocurile Europei, eveniment care îl putea propulsa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce, tot în acest an, reușise un record de 655p. dătător de speranță.

Țîmpu este considerat drept un sportiv care a acumulat rapid experiență ca urmare a participării sale la cele mai importante întreceri internaționale oficiale şi rămâne un candidat serios în lungul drum către înalta performanță, având șansa de a-şi demonstra valoarea alături de coechipierii lotului României pe scena marilor competiții pe care acesta a călcat în ultimii ani. Mult succes şi baftă în continuare, Mario!

Mario ȚÎMPU 20 ani
PERFORMANȚE 2019 locul 1 la Cupa Europeană tineret, echipe mixte
locul 5 la Grand Prix-ul European
2021 locul 2 la CE Field juniori, individual
2022 locul 1 la CM Field, echipe U21

locul 3 la CM Field, echipe mixte U21

locul 5 la echipe Campionatul European INDOOR

2017 – 2023 7 titluri de campion național
CLASARE MONDIALĂ 105 (222 în 2023)
PERFORMANȚA CARIEREI 667 puncte