Este motivat de ideea de autodepășire, are mereu ambiția de a-și învinge propriile performanțe din competiție, unde face întotdeauna risipă de energie pentru a-și întrece adversarul din meciul direct, indiferent de nivelul atins. Astăzi este vorba despre Rareș Daniel ALEXANDRESCU, component al lotului național de arc compound, pe care îl prezentăm în cele ce urmează.

În cariera sa sportivă, Rareș respectă dictonul „așchia nu sare departe de trunchi”, fiind fiul antrenorului coordonator Cezar ALEXANDRESCU, de asemenea fost sportiv de performanță în tirul cu arcul. Mihai ALEXANDRESCU, tatăl lui Cezar și bunicul lui Rareș, a fost antrenorul României pentru lotul național în anii `80, deci putem spune că nepotul Rareș duce această tradiție cu onoare „din tată-n fiu”, deoarece el deține toate elementele de stofă pentru un arcaș de valoare.

Valoarea menționată se exprimă prin rezultatele realizate în special la campionatele mondiale și europene, ca urmare a obținerii unui loc pe podiumul câștigătorilor premiați cu medalie de aur, argint sau bronz. Parte din acest merit i se atribuie şi lui Rareș ALEXANDRESCU, campion mondial cu echipa de field U21 în 2022, vicecampion european U21 la indoor în 2022, precum şi vicecampion european în exercițiu la echipe mixte U21.

Tânărul Alexandrescu nu se laudă cu salba de medalii cucerite în ultimii ani, mai degrabă se declară un pasionat veritabil de motorsport şi este un student „full time” la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Așa cum se comportă în competiții, Rareș ALEXANDRESCU are toate premisele pentru a obține în continuare rezultate excepționale în tirul cu arcul. Mult succes, drept la țintă!

Rareș ALEXANDRESCU 19 ani
PERFORMANȚE 2023 locul 2 la CE Field, echipe mixte U21

locul 4 la CE Field, echipe U21

2022 locul 2 la CE indoor, echipe U21

locul 1 la CM Field, echipe U21, masculin

locul 2 la CM Field, echipe mixte U21

2021 locul 3 la Cupa Europeană tineret, echipe
PERFORMANȚA CARIEREI   688 puncte