sursa foto: worldarchery.sport

România este prezentă la prima etapă de Cupă Mondială din acest an, care se va disputa între 18 – 23 aprilie 2023 în Antalya, Turcia. Delegația reprezentativă pentru proba de arc olimpic este formată din sportivii Mario ȚÎMPU, Tamaș MOREH, Mădălina AMĂISTROAIE și Beatrice MIKLOS. Aceștia vor fi coordonați de antrenorul Viorel HABIAN.

În această etapă, sportivii noștri vor concura pentru medalii la individual masculin, individual feminin și echipă mixtă, numai dacă punctele cumulate la individual permit calificarea în faza următoare.

Antrenorul lotului olimpic, Viorel HABIAN, a declarat pentru frta.ro: „Este a doua competiție în aer liber la care participăm, poate cea mai puternică din acest an. Această etapă este foarte utilă în principal pentru evaluarea sportivilor care vor participa la Jocurile Europene din Polonia (n.red. – Mădălina AMĂISTROAIE și Mario ȚÎMPU) și estimez o evoluție în creștere a formei sportive.”

„Categoric, planul de pregătire și condițiile actuale sunt mult mai bune decât cele anterioare, dar comparativ cu celelalte echipe de recurve, noi am început pregătirea pe distanțe lungi, în outdoor, mai târziu, din motive independente de noi. Important este că ne-am atins obiectivul principal de a califica echipa mixtă la JE de la Cracovia și vom continua pentru a obține calificarea la JO de la Paris”, a mai adăugat antrenorul lotului olimpic.

Cupa Mondială de tir cu arcul a avut loc pentru prima dată în anul 2006, fiind circuitul internațional competițional anual de elită pentru sportivii care își reprezintă echipele naționale.

Formatul competiției constă din patru etape intermediare și una finală, în care sunt invitați să concureze doar cei mai buni arcași ai sezonului precedent. La această primă etapă sunt înscriși 238 de sportivi în probele de arc olimpic din 33 de țări.

Mult succes delegației noastre! Drept la țintă!