sursa foto: actioninsports.com

Reprezentantul României, Mario – Denis ȚÎMPU, a câștigat medalia de aur în proba de arc olimpic U21 la aVIa ediție a turneului internațional de tir cu arcul, CUPA MEDITERANEEANĂ APHRODITE 2022, eveniment desfășurat în perioada 02 – 06 noiembrie.

Competiția care a avut loc weekendul trecut în localitatea Pyla, Larnaca din Cipru a adunat la start 135 de participanți din 15 țări.

Mario ȚÎMPU s-a calificat în proba individuală masculină de arc olimpic U21 cu 641p. direct pe prima poziție a optimilor de finală, pentru ca mai apoi să îi învingă pe rând în fazele eliminatorii, pe Kyprianos  ACHILLEOS (CYP), scor 6 – 0 în sferturi, pe Mihajlo STEFANOVIC (SRB), scor 6 – 4, în semifinale și pe Marko VULIC (SRB), scor 7 – 3 în finala probei.

În cadrul aceleiași competiții a participat în proba de arc compound și Rareș Daniel ALEXANDRESCU (18 ani). Tânărul sportiv român a obținut locul 9 din 25 de participanți în proba individuală de seniori.

Competiția a însemnat o bună oportunitate pentru sportivii români de a-și testa forma sportivă la nivel internațional, mai ales că participarea acestora a fost posibilă cu susținerea partenerului GEROVITAL Cipru. Mulțumim pe această cale doamnei Cleopatra HADJIKYRIAKOU, manager al francizei GEROVITAL pentru suportul acordat Federației Române de Tir cu Arcul. Drept la țintă!