Înainte de participarea la Jocurile Europene din Polonia (Cracovia, 21 iunie – 2 iulie 2023), componentul lotului olimpic de tir cu arcul, Mario ȚÎMPU, a oferit un interviu în exclusivitate pentru frta.ro:

FRTA.RO: Salut Mario! Mă bucur să te văd participând la competiții oficiale având în vedere că în 2023 ai concurat în cinci evenimente internaționale.

Mario ȚÎMPU (MT): Da, am avut două Grand Prix-uri în Anglia și Croația, două Cupe Mondiale, în Turcia și Columbia și o Cupă Europeană în Slovenia. Au fost ok toate, competiții de pregătire până la Jocurile Europene (JE). Am făcut pregătire centralizată la Cluj, câte două antrenamente zilnic.

FRTA.RO: Cum ți s-au părut evoluțiile tale la competițiile internaționale din acest an?

MT: Au fost ok, scorurile au fost bune, dar pentru JE sper să fie mult mai mari.

FRTA.RO: …concurența? Adversarii?

MT: A fost, la Cupa Mondială a fost foarte mare concurența. Și la Grand Prix…a fost concurența mare pentru că a fost criteriu de calificare la JE.

FRTA.RO: Ești calificat, alături de Mădălina (n.red. Amăistroaie) la JE. Vei avea evoluții la proba individuală de arc olimpic și să sperăm la posibilitatea de a concura bine la echipe mixte. Cum va fi această evoluție la JE, te rog să faci o mică proiecție?!

MT: Păi, pentru asta mă antrenez, sper să am un scor bun și chiar cred că la mixte putem ajunge departe.

FRTA.RO: Facem o surpriză, să calificăm echipa României de arc olimpic la Paris?

MT: Pentru asta muncim, pentru Jocurile Olimpice!

FRTA.RO: OK! Mult succes!

MT: Mulțumesc.

Mario ȚÎMPU este calificat, împreună cu Mădălina AMĂISTROAIE, în proba de arc olimpic la JE de la Cracovia, competiție criteriu de calificare pentru JO de la Paris, 2024.

Mult succes! Drept la țintă!